Latest Tweets

About Me

Τα τηλεφωνήματα της καμαριέρας αθωώνουν τον Στρος Καν;


Τα τηλεφωνήματα της καμαριέρας αθωώνουν τον Στρος Καν;Μία σειρά περίεργων τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα με άτομο έγκλειστο σε φυλακή των Η.Π.Α., μόλις μία ημέρα προτού ξεσπάσει το ροζ σκάνδαλο στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, ενδέχεται να καταρρίψει τις κατηγορίες εναντίον του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.), Dominique Strauss-Kahn.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times», το κατηγορητήριο εις βάρος του κ. Strauss-Kahn κρέμεται από μια κλωστή, καθώς η δικαστική έρευνα αποκάλυψε μεγάλα κενά στην επιχειρηματολογία της καμαριέρας που τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο τρόφιμος των φυλακών, με τον οποίο συνομίλησε η 32χρονη γυναίκα, είχε συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας αλλά και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
Παράλληλα, κατά τη διενέργεια οικονομικών ελέγχων, εντοπίστηκαν πολλαπλές καταθέσεις, συνολικού ύψους 100.000 δολαρίων, οι οποίες είχαν γίνει κατά καιρούς στον τραπεζικό λογαριασμό της καμαριέρας.
Μολονότι η ιατροδικαστική έρευνα βρήκε ξεκάθαρα στοιχεία σεξουαλικής επίθεσης ανάμεσα στον κ. Strauss-Kahn και τη γυναίκα, οι εισαγγελικές αρχές δεν πιστεύουν πλέον και πολύ στα λεγόμενα της μηνύτριας, σε ό,τι αφορά κυρίως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό.
Χθες, Πέμπτη, οι εισαγγελείς είχαν συνάντηση με τους συνηγόρους υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού και τους παρείχαν λεπτομέρειες σχετικά με τα νέα ευρήματά τους.
Είναι ενδεικτικό ότι η 32χρονη καμαριέρα από τη Γουινέα υπέπεσε επανειλημμένως σε αντιφάσεις ως προς την αρχική της κατάθεση, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας στη Νέα Υόρκη.
Υποβαθμίζεται η κατηγορία σε πταίσμα
Παράλληλα, όπως αναφέρουν έγκυρες δικαστικές πηγές στις Η.Π.Α., ο δικαστής Michael J. Obus αναμένεται να υποβαθμίσει την αρχική κατηγορία εναντίον του πρώην επικεφαλής του Δ.Ν.Τ. από κακούργημα σε πταίσμα, γεγονός που θα τον απαλλάξει από τον κατ’ οίκον περιορισμό, με την παράλληλη επιβολή ενός προστίμου.
Ωστόσο, η νέα τροπή που λαμβάνει η υπόθεση δίνει ένα ισχυρό όπλο στα χέρια των συνηγόρων του 62χρονου Strauss-Kahn, οι οποίοι αναμένεται να ενδυναμώσουν την υπερασπιστική γραμμή του πελάτη τους, καταρρίπτοντας τις κατηγορίες της 32χρονης καμαριέρας, σε μια προσπάθεια να αποδειχθεί η αθωότητά του.
Ήδη, σύμφωνα πάντα με την αμερικανική εφημερίδα, ο δημόσιος κατήγορος δεν αποκλείεται να επιχειρήσει να πείσει τον κατηγορούμενο να δηλώσει ένοχος, υπό την προϋπόθεση ότι το κακούργημα θα υποβαθμιστεί σε πταίσμα, ωστόσο η ομάδα υπεράσπισης του Γάλλου πολιτικού αναμένεται να απορρίψει μια τέτοια προοπτική.
Ο γαλλικός Τύπος για την υπόθεση Strauss-Kahn
Την ίδια ώρα, οι εφημερίδες της Γαλλίας αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερη προσοχή τα νέα στοιχεία που προέκυψαν γύρω από την υπόθεση του πρώην επικεφαλής του Δ.Ν.Τ..
Με τίτλο «Οι κατηγορίες εις βάρος του κ. Strauss-Kahn ενδέχεται να καταρρεύσουν» κυκλοφορεί το σημερινό φύλλο της «Le Monde», με τον συντάκτη του πρωτοσέλιδου άρθρου να αναφέρεται στα ευρήματα των εισαγγελικών αρχών.

madata.gr
Τα τηλεφωνήματα της καμαριέρας αθωώνουν τον Στρος Καν; Τα τηλεφωνήματα της καμαριέρας αθωώνουν τον Στρος Καν; Reviewed by stoklari on 1.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή

Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.