Latest Tweets

About Me

Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου


Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου



Νέο ψαλίδι στους μισθούς του Δημοσίου φέρνει το πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το νομοσχέδιο προβλέπει τη μείωση των επιδομάτων που λειτουργούν ως κίνητρο απόδοσης ή ταχύτερης διεκπεραίωσης, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.


Σε ότι αφορά τις περικοπές των κρατικών δαπανών το πολυνομοσχέδιο του κ. Βενιζέλου προβλέπει ότι από τη δημοσίευση του νόμου τα ενοίκια που καταβάλλει το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου για τη στέγαση των υπηρεσιών του μειώνονται κατά 20%. Η μείωση γίνεται στο ποσό που καταβαλλόταν ως μίσθωμα τον Ιούλιο του 2010, ενώ παραλλήλως απαγορεύει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2013 οποιαδήποτε αναπροσαρμογή τους.

Τι αλλάζει στις συντάξεις του Δημοσίου

Πέρα από την αναπροσαρμογή των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σύμφωνα με τον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο Οικονομικών επεκτείνει και το καθεστώς συνταξιοδότησης, θέτοντας μάλιστα πλαφόν στις συντάξιμε αποδοχές.

Έτσι όσοι έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1.1.2013 και μετά, θα παίρνουν σύνταξη με τη συμπλήρωση του 60ού έτους της ηλικίας τους, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρώσει 40 ετη  πλήρους πραγματικής συντάξιμης υπηρεσίας.

Παράλληλα επεκτείνονται για λόγους ισότητας και σε όσους έχουν ασφαλισθεί για πρώτη φορά από 1.1.1993 και μετά, οι ευνοϊκές διατάξεις που ισχύουν για τους βαριά αναπήρους (τυφλοί, τετραπληγικοί, νεφροπαθείς κ.λ.π) και οι οποίες προβλέπουν τη δυνατότητα συνταξιοδότησης των προσώπων αυτών με τη συμπλήρωση 15 ετών υπηρεσίας, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και τον υπολογισμό της σύνταξής τους με βάση τα 35 έτη υπηρεσίας.

Ακόμη το υπουργείο Οικονομικών θέτει ανώτατο όριο στις συντάξιμες αποδοχές, διευκρινίζοντας ότι το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μπορεί να υπερβαίνει το μηνιαίο συντάξιμο μισθό, μόνο σε ειδικά καθορισμένες περιπτώσεις.

Μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμο προβλέπει ότι οι άγαμες ή διαζευγμένες θυγατέρες, η καταβολή της σύνταξης των οποίων αναστέλλεται, διατηρούν την υγειονομική περίθαλψη του Δημοσίου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν δικαίωμα υγειονομικής περίθαλψης από άλλο φορέα και εφόσον καταβάλλουν οι ίδιες τις σχετικές κρατήσεις.

Το πολυνομοσχέδιο περιλλαμβάνει επίσης ρυθμίσεις για τα τουριστικά καταλύματα, προβλέπει περαίωση και για τα σκάφη που είχαν δηλωθεί ως επαγγελματικά, καθώς και διατάξεις για τους εισπρακτικούς μηχανισμού του Δημοσίου και την αξιοποίηση ιδιωτών.

Με το ίδο νομοσχέδιο ρυθμίζεται επίσης η αγορά των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένου και του ηλεκτρονικού τζόγου, τα γνωστά "φρουτάκια".


madata.gr
Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου Νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις του Δημοσίου Reviewed by stoklari on 15.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.