Latest Tweets

About Me

Δείτε σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορείτε να βρείτε δουλειά.

Μετά την Αυστρία ακολουθεί η Ολλανδία, ως η χώρα με τη δεύτερη μικρότερη ανεργία και ποσοστό 4,1%, το Λουξεμβούργο στην τρίτη θέση, με 4,5%, και η Γερμανία στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 6,1%.
Το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις 4%, εξακολουθεί να καταγράφει η Αυστρία, όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία για τον Ιούνιο που
δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία και σύμφωνα με τα οποία το μέσο ποσοστό ανεργίας στον χώρο της ΕΕ είναι στο 9,4%.

Στον κατάλογο της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα στοιχεία του Ιουνίου εμφανίζουν την Ελλάδα τέταρτη στη σειρά των χωρών με τη μεγαλύτερη ανεργία από τις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ, ενώ ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας έχουν η Ισπανία 21%, η Λιθουανία 16,3% και η Λετονία 16,2%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ ανέρχονταν τον Ιούνιο σε 22,473 εκατομμύρια και από αυτούς τα 15,64 εκατομμύρια ήταν οι άνεργοι στο χώρο της Ευρωζώνης, ενώ σε σχέση με τον Μάιο στο χώρο των «27″ ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 38.000 με σύγχρονη αύξησή του κατά 18.000 πρόσωπα στην Ευρωζώνη.
Ως προς την ανεργία των νέων τον Ιούνιο, το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας νέων κάτω των 25 ετών, παρουσιάζεται στην Ολλανδία, με 7,1 %, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία με ένα 8,2 % και ακολουθεί η Γερμανία με 9,1 %, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες το ποσοστό ανεργίας των νέων είναι διψήφιο, με την Ισπανία να έχει το υψηλότερο, ένα 45,7 %, πριν τη Σλοβακία με 33,3 % και την Ιταλία 27,8 %.
Αναλυτικά, στις επί μέρους χώρες-μέλη της ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο διαμορφώθηκε ως εξής : Αυστρία 4%, Ολλανδία 4,1%, Λουξεμβούργο 4,5%, Γερμανία 6,1%, Μάλτα 6,2%, Τσεχία 6,5%, Ρουμανία 7%, Δανία 7,2%, Βέλγιο 7,4%, Σουηδία 7,5%, Κύπρος 7,6%, Βρετανία 7,7%, Φινλανδία 7,8%, Ιταλία 8%, Σλοβενία 8,4%, Πολωνία 9%, Γαλλία 9,7%, Ουγγαρία 9,9%, Βουλγαρία 11,4%, Πορτογαλία 12,2%, Σλοβακία 13,4%, Εσθονία 13,8%, Ιρλανδία 14,2%, Ελλάδα 15%, Λετονία 16,2%, Λιθουανία 16,3% και Ισπανία 21%.
Σχολιάζοντας το γεγονός ότι η χώρα του εξακολουθεί να παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας πανευρωπαϊκά, ο Αυστριακός υπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ρούντολφ Χούντσντορφερ, τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του πως η αυστριακή αγορά εργασίας παραμένει ανθεκτική, παρ’ όλες τις διεθνείς αναταράξεις και τη μειούμενη οικονομική δυναμική.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας Ράινχολντ Μίτερλενερ επισήμανε πως οι αυστριακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξαιρετική ανάκαμψη, επωφελούμενες των προϋποθέσεων-πλαίσιο που προσφέρει το οικονομικό τοπίο στην Αυστρία και βρισκόμενες με αυτόν τον τρόπο σε θέση να προσφέρουν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας από ότι το προηγούμενο έτος.




Δείτε επίσης:














via
Δείτε σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορείτε να βρείτε δουλειά. Δείτε σε ποιες χώρες της Ευρώπης μπορείτε να βρείτε δουλειά. Reviewed by stoklari on 19.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.