Latest Tweets

About Me

Τι πρέπει να τρώμε για να καταπολεμήσουμε το άγχος


Τι πρέπει να τρώμε για να καταπολεμήσουμε το άγχος

Αν η καθημερινότητα σας έχει κουράσει και το στρες σας έχει καταβάλει, οι ειδικοί σας δίνουν τη λύση. Έρευνες δείχνουν ότι καταναλώνοντας συγκεκριμένες τροφές μπορείτε να καταπολεμήσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη διάθεση σας. Ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές και προσέξτε τι βάζετε στο τραπέζι σας, για να έχετε πάντα ανεβασμένη διάθεση!


Πρώτα απ’ όλα οι ερευνητές προτείνουν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Β12, που θεωρείται η βιταμίνη της ενέργειας. Εξίσου απαραίτητο για την υγεία μιας είναι και το φολικό οξύ. Καλό είναι, λοιπόν, να καταναλώνει κανείς συχνά κοτόπουλο, μπρόκολο και φασόλια, που είναι πλούσια και στα δύο συστατικά. Έτσι, εμποδίζεται η κακή διάθεση, αφού ενισχύεται η ομαλή λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος.

Σε αυτό βοηθούν πολύ επίσης τα ψάρια, τα οποία πρέπει να καταναλώνονται τρεις φορές την εβδομάδα, ώστε να λαμβάνονται από τον οργανισμό τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Παλαιότερες έρευνες έχουν δείξει ότι η δράση τους καταπολεμά την κατάθλιψη.

Ως γνωστόν, τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ συμβάλλουν και στη μείωση του στρες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτα και λαχανικά είναι απαραίτητες για την… καλή διάθεση μας.

Όσον αφορά τους λάτρεις των γλυκών, υπάρχει λύση και γι’ αυτούς. Η σοκολάτα είναι γνωστή για την αντικαταθλιπτική της δράση. Συστήνεται δε ιδιαίτερα στους πολύ αγχωμένους αφού, όπως λέγεται, προσφέρει άμεσα εφορία στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης. Επίσης, σημαντική είναι και η κατανάλωση τροφίμων που διαθέτουν σελήνιο. Τέτοια είναι το κρέας, τα όσπρια και τα καρύδια. Αποδεδειγμένο φυσικό αντικαταθλιπτικό, που βελτιώνει τη διάθεση μας, είναι και οι φακές.

Τέλος, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να σας βλέπει συχνά ο ήλιος. Δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα κρούσματα κατάθλιψης και στρες σημειώνονται στις παγωμένες σκανδιναβικές χώρες. Η σύνθεση βιταμίνης D, μεταξύ άλλων, διώχνει το στρες, το οποίο -ειδικά αν ζούμε στους ξέφρενους ρυθμούς μιας πόλης- μας «περιμένει πάντα στη γωνία».

Δείτε επίσης:



Zougla.gr
Τι πρέπει να τρώμε για να καταπολεμήσουμε το άγχος Τι πρέπει να τρώμε για να καταπολεμήσουμε το άγχος Reviewed by stoklari on 30.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.