Latest Tweets

About Me

Ελβετοί: Ο πλουσιότερος λαός στον κόσμο



Οι Ελβετοί είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι στον κόσμο, ξεπερνώντας κατά πολύ τους Αμερικανούς και τους Ιάπωνες, αλλά η αύξηση του πλούτου είναι μεγαλύτερη στις αναδυόμενες οικονομίες, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανήκουν πλέον στην μεσαία τάξη, σύμφωνα με έρευνα.
Οι Ελβετοί είχαν το 2010 κατά κεφαλήν περιουσία 207.393 ευρώ, δηλαδή σημειώνουν μία αύξηση της τάξεως του 4,2%.

Οι ΗΠΑ έρχονται δεύτερες με 111.897 ευρώ και η Ιαπωνία τρίτη με 111.598 ευρώ, σύμφωνα με την κατάταξη πενήντα χωρών που δημοσίευσε μετά από έρευνα η γερμανική ασφαλιστική Allianz.
Η Γαλλία βρίσκεται στην 15η θέση με 63.774 ευρώ, ενώ η Γερμανία είναι στην 17η θέση με 60.123 ευρώ κατά κεφαλήν περιουσία.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα περιουσιακά στοιχεία αυξήθηκαν από πέρυσι κατά 6,2% και έφτασαν τα 95.300 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το επίπεδο πριν από την οικονομική κρίση του 2007.
Ακόμη, σε αναδυόμενες οικονομίες όπως της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας έχει καταγραφεί αύξηση των περιουσιακών τους στοιχείων.



Δείτε επίσης:




ΠΗΓΗ: zougla.gr
Ελβετοί: Ο πλουσιότερος λαός στον κόσμο Ελβετοί: Ο πλουσιότερος λαός στον κόσμο Reviewed by stoklari on 15.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.