Latest Tweets

About Me

"Γλυκό" το ελιξίριο της νεότητας!


"Γλυκό" το ελιξίριο της νεότητας!


«Γλυκό» μπορεί να είναι το ελιξίριο της νεότητας! Η γλυκοβιολογία είναι μια νέα επιστήμη, που εστιάζει στις γλυκάνες, σάκχαρα που βρίσκονται στην επιφάνεια των κυττάρων, τα οποία φαίνεται ότι παίζουν ρόλο-κλειδί στη μάχη κατά της γήρανσης.

Η γλυκοβιολογία έχει μόνο είκοσι τρία χρόνια ύπαρξης, αλλά ήδη επιστήμονες που ασχολούνται με αυτήν έχουν κατακτήσει έξι βραβεία Νόμπελ. Αυτό την καθιστά τη «σούπερ σταρ» της επιστήμης, όπως σχολιάζουν οι ειδικοί, οι οποίοι εξηγούν ότι αποτελεί το νέο όπλο κατά όλων των «κακών» που συμβάλλουν στη γήρανση, όπως ο διαβήτης, οι καρδιοαγγειακές ασθένειες και οι όγκοι.
Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα με τον οποίο ασχολείται, τις γλυκάνες, που αποτελούν την κινητήρια δύναμη των παραγόντων της ανάπτυξης, έχουν ρόλο αποθήκευσης ενέργειας, ρόλο στην ενεργοποίηση των ενζύμων, στην ενδοκυτταρική και εξωκυτταρική επικοινωνία αλλά και στο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η γλυκοβιολογία ανοίγει νέες προοπτικές και στη δερματολογία. Πάνω από το 60% των ζωτικών λειτουργιών του δέρματος εξαρτάται από τις γλυκάνες που βρίσκονται στο δέρμα αλλά και στην επιδερμίδα, και συμμετέχουν στη διαδικασία αναγέννησης των κυττάρων.
Με το πέρασμα όμως του χρόνου μεταβάλλονται οι λειτουργίες τους. Τότε ξεκινούν μερικά σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, αλλά και οι κοκκινίλες στο πρόσωπο. Για τον λόγο αυτό η κοσμετολογία επικεντρώνεται στον τομέα των σακχάρων που είναι σε θέση να αποκαταστήσουν τις γλυκάνες και τη λειτουργία τους.
Ο αποκαλούμενος και «γκουρού της γλυκοβιολογίας» Πίτερ Σίμπεργκερ σε συνέντευξη που έδωσε στο ιταλικό περιοδικό «L’Espresso» είπε ότι με τη γλυκοβιολογία καταπολεμούνται ήδη αρκετές ασθένειες και υπάρχουν εμβόλια βασισμένα στις γλυκάνες, που κυκλοφορούν και στην Ευρώπη. Αλλά η πρόκληση των γιατρών που ασχολούνται με αυτήν την επιστήμη είναι να καταπολεμήσουν τις ασθένειες που συμβάλλουν στη διαδικασία γήρανσης.
«Ανοίγονται συνέχεια νέες προοπτικές στην επιστήμη αυτή. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Σαν Ντιέγκο, εργάζονται στην έγκαιρη διάγνωση των όγκων προσπαθώντας να καταλήξουν σε βιοδείκτες, βάσει των γλυκάνων που βρίσκονται στην επιφάνεια των κακοηθών κυττάρων» αποκαλύπτει.

Δείτε επίσης:
Espressonews.gr
"Γλυκό" το ελιξίριο της νεότητας! "Γλυκό" το ελιξίριο της νεότητας! Reviewed by stoklari on 8.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.