Latest Tweets

About Me

GAVEKAL: Αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει



H GaveKal, σύμβουλος του οίκου Marcuard, εκτιμά ότι …
η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από το ευρώ και να ξαναγεννηθεί με ένα νέο και ανταγωνιστικό νόμισμα. Κατηγορεί την τρόικα για...
υποκρισία

Ως τρομακτική χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της τρόικας ότι ετοιμάζεται να συναινέσει στην εκταμίευση της έκτης δόσης ενώ η Ελλάδα απομακρύνεται από τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2011.
Αυτό που εξηγεί σε έκθεσή της με τίτλο "The Greek Drip-feed Continues" η Gavekal, σύμβουλος του οίκου Marcuard, είναι ότι πρόκειται για ένα ταξίδι - αργό θάνατο για τη χώρα.
"Με την ύφεση της χώρας να εκτιμάται τουλάχιστον στο 5,5% για φέτος και την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στο 170%, γιατί δεν αφήνετε τη χώρα να πεθάνει και να ξαναγεννηθεί με ένα νέο και πιο ανταγωνιστικό νόμισμα;", σημειώνεται.
Σε εκείνους που φοβούνται ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας μοιάζει με την κατάρρευση της Lehman απαντά ότι οι δύο καταστάσεις δεν είναι ταυτόσημες και δεν μπορούν να συγκριθούν.
"Με το να δίνει η τρόικα χρήματα για την Ελλάδα, σημαίνει ότι προσποιείται ότι η χώρα είναι φερέγγυα", επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου.
Η συνεχιζόμενη διάσωση της Ελλάδας, όπως σημειώνεται. αντανακλά μια πραγματικότητα. Ότι το περσινό status quo των Ευρωπαίων συνεχίζεται... Και αυτό είναι κακό νέο", καταλήγει η ανακοίνωση.


Δείτε επίσης:




πηγη

GAVEKAL: Αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει GAVEKAL: Αφήστε την Ελλάδα να πεθάνει Reviewed by stoklari on 14.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.