Latest Tweets

About Me

Οι 10 ατάκες του Καβαλιέρε που έγραψαν ιστορία



O απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι έπειτα από 17 χρόνια «έντονης παρουσίας» στια ιταλικά πολιτικά δρώμενα, όντας ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας μεταπολεμικά, αποχωρεί εν μέσω σκανδάλων έχοντας όμως αφήσει πίσω του ανεξίτηλο το στίγμα του!
Με τη βοήθεια τουTime.com, παρουσιάζουμε τις 10 ατάκες του Καβαλιέρε που έγραψαν ιστορία:
«Χθες βράδυ είχε σχηματιστεί ουρά έξω από την πόρτα της κρεβατοκάμαράς μου… Ήταν
11… Μπόρεσα μόνο με οκτώ γιατί δεν άντεχα άλλο» είχε πει ο Μπερλουσκόνι, όπως αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνα για την περίοδο 2007-2008.
«Είναι καλύτερο να σου αρέσουν οι ωραίες γυναίκες, από το να είσαι ομοφυλόφιλος» είπε, σχολιάζοντας τη μαρτυρία της 17χρονης «Ρούμπι» για τα «μπούνγκα-μπούνγκα» πάρτι. Ο Καβαλιέρε αρνήθηκε να παραιτηθεί και δήλωσε ότι δεν κάνει τίποτε κακό.
«Φυσικά, τα καταλύματά τους είναι προσωρινά. Αλλά μπορούν να το δουν σαν ένα σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ» είπε ο ιταλός πρωθυπουργός το 2009, αναφερόμενος στους 17.000 αστέγους του σεισμού της Άκουιλα. Υπήρξαν 200 νεκροί, αλλά ο Καβαλιέρε έκανε πλάκα.
«Η Ιταλία είναι μια θαυμάσια χώρα για να επενδύσει κανείς. Σήμερα έχουμε λιγότερους κομμουνιστές και αυτοί που έχουν απομείνει, αρνούνται ότι είναι. Ένας άλλος λόγος είναι ότι η Ιταλία έχει ωραίες γραμματείς» είπε το 2003 κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
«Ποιο είναι το όνομά του; Κάποιος ηλιοκαμμένος τύπος. Α! Ο Μπαράκ Ομπάμα! Δεν θα το πιστέψετε, αλλά οι δυό τους (σ.σ. εννοώντας και τη Μισέλ Ομπάμα) κάνουν μαζί ηλιοθεραπεία αφού και η σύζυγός του είναι μαυρισμένη». Αυτό ήταν το σχόλιο του Μπερλουσκόνι, κατά την επιστροφή του στην Ιταλία, μετά την πρώτη του συνάντηση με το ζεύγος Ομπάμα στη σύνοδο της G20.
«Θα πρέπει να συνειδητοποιούμε την ανωτερότητα του πολιτισμού μας, ο οποίος, μέσω ενός συστήματος αξιών παρέχει στους ανθρώπους αφθονία και εγγυάται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκεία. Αυτή η οπτική δεν υπάρχει στις ισλαμικές χώρες» είπε λίγες μέρες μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Μετά τον σάλο είπε ότι τα λόγια του δεν μεταφράστηκαν σωστά και παρερμηνεύθηκαν.
«Ο Μουσολίνι ποτέ δεν σκότωσε κανέναν. Απλά συνήθιζε να στέλνει διακοπές στην εξορία» σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει τον αυταρχισμό του Σαντάμ Χουσεϊν!
«Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής. Θυσιάζω τον εαυτό μου για τους πάντες» είπε το 2006 με περίσσια… μετριοπάθεια.
«Δεν κάνω τίποτα που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως έγκλημα. Μπορούν να πουν για μένα ότι γ****, είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να πουν. Σε λίγους μήνες θα φύγω για να ασχοληθώ με τις επιχειρήσεις μου, αλλού, φεύγω από αυτή τη σκατοχώρα που με κάνει να θέλω να ξεράσω», είχε πει ο Μπερλουσκόνι σε συνομιλία του, έπειτα από υποκλοπη σε τηλέφωνο άνδρα προσκείμενου του Καβαλιέρε.
«Είμαι, και όχι μόνο κατά τη δική μου άποψη, ο καλύτερος πρωθυπουργός των ημερών μας. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάποιος στην ιστορία, τον οπίο θα θεωρούσα ανώτερό μου. Το αντίθετο». είπε τον Οκτώβριο του 2009 κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, σχολιάζοντας κατηγορίες εις βάρος του για διαφθορά.
«Είμαι ο πιο αθώος διωκώμενος στην ιστορία της ανθρωπότητας, παγκοσμίως» συμπλήρωσε.

  

Δείτε επίσης:






πηγη
Οι 10 ατάκες του Καβαλιέρε που έγραψαν ιστορία Οι 10 ατάκες του Καβαλιέρε που έγραψαν ιστορία Reviewed by stoklari on 14.11.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.