Latest Tweets

About Me

Συμβουλές για την οργάνωση μιας μικρής κουζίνας!

Είναι γνωστό ότι οι μικρές κουζίνες δημιουργούν πάντα προβλήματα στους ιδιοκτήτες τους! Εκτός από την δυσκολία αποθήκευσης και τακτοποίησης όλων των συσκευών  και σκευών που χρησιμοποιούνται σε μια κουζίνα, υπάρχει και το πρόβλημα έλλειψης χώρου για την προετοιμασία των γευμάτων!


Αν η κουζίνα σας παραμένει πολύ μικρή ακόμη και αν έχετε ελαχιστοποιήσει τα σκεύη που χρησιμοποιείτε, διαβάστε παρακάτω μερικές λύσεις για να δημιουργήσετε περισσότερο ελεύθερο χώρο και να κάνετε πιο αποτελεσματική την χρήση της κουζίνας σας!






Αξιοποιήστε το τοίχο γύρω από τον νεροχύτη!
Η περιοχή του τοίχου μεταξύ του νεροχύτη και των ντουλαπιών προσφέρει αρκετό χώρο που ως τώρα ήταν αχρησιμοποίητος, για την αποθήκευση των σκευών και για την πιο πρακτική λειτουργία της κουζίνας!
Συνήθως σε αυτό το διάστημα υπάρχουν πλακάκια για την διακόσμηση του τοίχου. Σκεφθείτε τώρα να τοποθετήσετε ένα ράφι  κατά μήκος της περιοχής! Όλα τα «κρεμαστά» αλλά και τα περισσότερα από τα σκεύη, μπορούν να κρεμαστούν εκεί και με αυτόν τον τρόπο να σας προσφέρουν εύκολη πρόσβαση, να κάνουν το μαγείρεμα πιο εύκολο και το πιο σημαντικό ίσως, θα ελευθερώσουν χώρο στα συρτάρια για αποθήκευση!

Μια άλλη χρήσιμη ιδέα για αυτήν την περιοχή είναι η τοποθέτηση ενός «διοργανωτή» μπαχαρικών. Μία μαγνητική ταινία μπορεί επίσης να τοποθετηθεί για να βάλετε μικρά σκεύη και μαχαιροπίρουνα.

Θα βρείτε εύκολα μεγάλη ποικιλία από ράφια δοχείων που μπορούν εύκολα να τοποθετηθούν στον τοίχο! Ογκώδη τηγάνια και κατσαρόλες που καταλαμβάνουν πολύ χώρο μπορούν να αποθηκευτούν σε αυτά τα ράφια για να ελευθερώσει χώρο στα συρτάρια για την αποθήκευση των άλλων απαραίτητων ειδών.

Χρησιμοποιήστε τον χώρο πίσω από την πόρτα!
Ένας άλλος εξαιρετικός τρόπος για να οργανώσετε αποτελεσματικά μια μικρή κουζίνα είναι να αξιοποιήσει το διάστημα πίσω από την πόρτα της κουζίνας. Διάφορα εργαλεία της κουζίνας μπορούν να τοποθετηθεί στο πίσω μέρος της πόρτας, όπως πανιά καθαρισμού, πετσέτες και προμήθειες σε τρόφιμα που δεν χρειάζονται ψυγείο.

Μια ακόμη ιδέα είναι να βάλετε καλάθια, εφόσον υπάρχει ένα κενό διάστημα τουλάχιστον τρεις ίντσες μεταξύ της οροφής και των ντουλαπιών! Έτσι δημιουργείται επιπλέον χώρος αποθήκευσης! Διακοσμητικά πλεκτά καλάθια μπορούν να κρατήσει εύκολα μικρά αντικείμενα, τα οποία πρέπει να αποθηκεύονται στην κουζίνα, αλλά δεν σας χρειάζονται σε τακτική βάση. Επιπλέον, τα καλάθια θα προσθέσουν χρώμα και στυλ στην κουζίνα σας και θα ανανεώσουν το ντεκόρ! 












Δείτε επίσης:








πηγη
Συμβουλές για την οργάνωση μιας μικρής κουζίνας! Συμβουλές για την οργάνωση μιας μικρής κουζίνας! Reviewed by stoklari on 21.12.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.