Latest Tweets

About Me

Το Android πρώτο στην Αμερική, Apple και RIM ακολουθούν


Το Android πρώτο στην Αμερική, Apple και RIM ακολουθούν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, μέχρι τον Μάρτιο 2011 η Αμερικανική αγορά των “smartphone consumers” διαμορφώνεται ως εξή: Android OS με ποσοστό 37%, Apple iOS με ποσοστό 27% και RIM BlackBerry OS με ποσοστό 22%. Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά της δυναμικής που επικρατεί στην αγορά και τις προσπάθειας των κατασκευαστών να πουλήσουν όσο περισσότερα κινητά μπορούν. Δυστυχώς για την Apple και την RIM, κατασκευαστές όπως Samsung, LG, Motorola, HTC και άλλοι
ξοδεύουν σημαντικά ποσά για να προωθήσουν τα smartphones που χρησιμοποιούν Android. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία των Windows Pone 7 κινητών με 10% της Αμερικανικής αγοράς ή σχεδόν το μισό από αυτό που έχουν τα BlackBerry.
Το κομμάτι της έρευνα είναι ποσοτικό, δηλαδή δεν αποτυπώνει αν οι χρήστες είναι ευχαριστημένοι ή όχι με τα κινητά που έχουν και αν σκοπεύουν να αλλάξουν πλατφόρμα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο κάτοχος low to mid-end Android smartphone συγκρίνεται με το iPhone 4 ή το BlackBerry. Κανείς δεν βεβαιώνει ότι δεν θα παρατήσει το Android για να αγοράσει iPhone 4, ούτε αν θα στρέψει το ενδιαφέρον του σε ακόμα καλύτερα Android κινητά με καλύτερη ανάλυση οθόνης και ταχύτερους επεξεργαστές.
Οι πωλήσεις του Verizon iPhone και του λευκού iPhone 4 αύριο σίγουρα θα δώσουν χρόνο και χρήμα στην Apple, μέχρι την κυκλοφορία του iOS 5.0 και του iPhone 5. Ως τότε το Android θα συνεχίζει να πουλάει τρελά, διευρύνοντας την βάση χρηστών και τα προβλήματα αυτής, όπως το market fragmentation, το πληκτρολόγιο κλπ. Μέσα σε όλο αυτό το παιχνίδι, η Microsoft θα βρει την ευκαιρία να παρουσιάσει νέες εκδόσεις Windows Phone και φυσικά μαζί με την Nokia να ρίξουν στην αγορά εκατομμύρια νέα Nokia Windows Phone smartphones. Αν κάποιος βρίσκεται σε δύσκολη θέση αυτή είναι η RIM στην Αμερική.
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ








pestaola.gr
Το Android πρώτο στην Αμερική, Apple και RIM ακολουθούν Το Android πρώτο στην Αμερική, Apple και RIM ακολουθούν Reviewed by stoklari on 26.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.