Latest Tweets

About Me

Ανακαλύφθηκε νέα δύναμη στη φύση;

Την πιθανότητα να έχουν βρεθεί μπροστά σε ένα άγνωστο ως τώρα υποατομικό σωματίδιο ή ακόμη και σε μία νέα δύναμη της φύσης, εκφράζουν ερευνητές του αμερικανικού εργαστηρίου Fermilab που εργάζονται στον επιταχυντή Tevatron.
"Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς είναι. Αν είναι όμως αλήθεια θα είναι η σημαντικότερη ανακάλυψη στη Φυσική εδώ και μισό αιώνα", δήλωσε στην
εφημερίδα "New York Times" ο Κρίστοφερ Χιλ, ο οποιος είναι θεωρητικός φυσικός του Fermilab αλλά δεν συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.
Οι επιστήμονες διατηρούν συγκρατημένη στάση και παραδέχονται το περιθώριο του στατιστικού σφάλματος, ωστόσο θεωρούν πολύ πιθανό η παρατήρησή τους να είναι ορθή!
Οι πιθανές ερμηνείες του ευρύματος!
Το εξεταζόμενο σωματίδιο έκανε την εμφάνισή του με τη μορφή μιας "ύποπτης ανωμαλίας", όπως την χαρακτήρισαν, στα δεδομένα του επιταχυντή. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι οποία υπάρχουν δυο πιθανές ερμηνείες για αυτήν:
1. να δηλώνει την παρουσία μιας νέας εκδοχής του μποζονίου Χιγκς (του σωματιδίου στο οποίο αποδίδεται η ιδιότητα να προσδίδει στα άλλα υποατομικά σωματίδια τη μάζα τους)
2. να αποτελεί μια άγνωστη μέχρι σήμερα δύναμη στη φύση, πέρα από τη βαρύτητα, τον ηλεκτρομαγνητισμό και τις πυρηνικές δυνάμεις και εκδηλώνεται μόνο μέσα σε πολύ μικρές διαστάσεις όπως αυτές που παρατηρούνται στο εσωτερικό των ατόμων.
Είναι φανερό πως, όποια από τις δύο παραπάνω εκδοχές κι αν ισχύει, αν τελικά η ανακάλυψη αποδειχτεί σωστή θα μιλάμε για ανατροπή των καθιερωμένων γνώσεων της Φυσικής! "Αν ισχύει τότε θα εισάγει νέες παραμέτρους και θα αποδεικνύει ότι κάποια πράγματα δεν είχαν γίνει ως τώρα κατανοητά", επισημαίνουν οι ειδικοί.
"Υποπτη" η χρονική στιγμή!
Μέχρι να δωθούν πάντως οι οριστικές απαντήσεις, δεν λείπουν και εκείνοι που μιλούν για "ύποπτη" χρονική στιγμή που έκανε την εμφάνισή της η "ύποπτη ανωμαλία"! Κι αυτό γιατί πριν από λίγους μήνες οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τον Σεπτέμβριο, θα τερματιστεί η λειτουργία του επιταχυντή. Παρά την εισήγηση των ειδικών, οι εκρπόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησησς εξήγησαν πως το κόστος λειτουργίας του είναι υπερβολικά υψηλό και η τεχνολογία του ξεπερασμένη μετά την κατασκευή του LHC του CERN και των άλλων μεγάλων επιταχυντών νέας γενιάς. Ας περιμένουμε...


Πηγή: pyles.tv
Ανακαλύφθηκε νέα δύναμη στη φύση; Ανακαλύφθηκε νέα δύναμη στη φύση; Reviewed by stoklari on 11.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.