Latest Tweets

About Me

Όποιος καταστρέφει δάσος θα το πληρώνει

Ακριβά θα πληρώνουν στο εξής οι υπαίτιοι τις στάχτες και τα αποκαΐδια δασών. Με μια ιδιαιτέρως σημαντική απόφαση του Αρείου Πάγου, όλοι οι Έλληνες πολίτες μπορούν να διεκδικούν από τα δικαστήρια υψηλές χρηματικές αποζημιώσεις για προσβολή της προσωπικότητάς τους.
Το Ανώτατο Δικαστήριο με αφορμή δικαστική διαμάχη οικοπεδούχων κοντά σε δασική έκταση έκρινε ότι συνιστά παράνομη προσβολή της
προσωπικότητας ο αποκλεισμός πρόσβασης των πολιτών σε δάσος λόγω της αλλοίωσης ή της καταστροφής του που έχει επέλθει από τρίτα πρόσωπα. Η προσβολή αυτή της προσωπικότητας σημειώνουν οι Αρεοπαγίτες γεννά δικαίωμα αποζημίωσης των θιγομένων.
«Στην έννοια του κοινόχρηστου πράγματος υπάγεται και το δημόσιο δάσος, το οποίο αναγνωρίζεται από το δίκαιο ως περιβαλλοντικό αγαθό, που εντάσσεται στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα (άρθρ. 24 παρ. 1 του Συντάγματος) και διατηρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του ως δάσος ακόμα και μετά την καταστροφή ή αποψίλωσή του (αρθρ. 117 παρ. 3 του Συντάγματος), θεμελιώνεται δε και δικαίωμα αποζημιώσεως σε βάρος εκείνου που προκαλεί ρύπανση ή άλλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος (αρθρ. 29 του νόμου 1650/1986)», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου.
http://stoklari.blogspot.com/2011/05/blog-post_9423.html
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ




newsbomb.gr

Όποιος καταστρέφει δάσος θα το πληρώνει Όποιος καταστρέφει δάσος θα το πληρώνει Reviewed by stoklari on 4.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.