Latest Tweets

About Me

Ανεπαρκή τα αντηλιακά με δείκτη 15;



Χρειαζόμαστε αντηλιακά με δείκτη προστασίας 30 για να προστατεύσουμε επαρκώς το δέρμα μας σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση Drug and Theurapeutics Bulletin. Ωστόσο, οι οδηγίες από τον ανεξάρτητο βρετανικό φορέα National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) αναφέρουν ότι ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 είναι επαρκές, αρκεί να γίνει σωστή επάλειψη στο σώμα.


Η διαφορά μεταξύ των κατευθύνσεων που δίνονται από τους ειδικούς ενδεχομένως οφείλεται στο ότι όπως αναφέρεται στην ιατρική επιθεώρηση, η προστασία που μας δίνουν τα αντηλιακά στην πραγματικότητα δεν φτάνει ούτε στο μισό του αναγραφόμενου δείκτη προστασίας τους, εξαιτίας του ότι οι περισσότεροι από εμάς δεν απλώνουμε επαρκή ποσότητα αντηλιακού στο σώμα μας.

Η έρευνα έχει δείξει ότι ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 15 παρέχει κάλυψη εφόσον απλωθεί σωστά. Για την προστασία του δέρματος απαιτείται κάθε cm2 της επιδερμίδας να καλύπτεται με 2mg αντηλιακού, γεγονός που σημαίνει ότι ένας ενήλικας πρέπει να χρησιμοποιήσει το 1/6 ενός μπουκαλιού 200 ml για να καλύψει όλο το σώμα του.

Ωστόσο, οι περισσότεροι από εμάς απλώνουμε 0,4mg έως 1,5mg ανά cm2 του δέρματός μας μειώνοντας έτσι τη δραστικότητα του αντηλιακού.Γι’ αυτό και στην Drug and Theurapeutics Bulletin αναφέρεται ότι «τα προϊόντα με δείκτη προστασίας 30 παρέχουν πιο αξιόπιστη αντηλιακή προστασία σε περισσότερους ανθρώπους που χρησιμοποιούν αντηλιακά και είναι αρκούντως αποτελεσματικά στην πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων».
 ΥΓΕΙΑ-ΓΥΝΑΙΚΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τροφές που σας βοηθούν να χάσετε βάρος

Όταν η υγιεινή διατροφή γίνεται εμμονή

Δείξτε νεότεροι με… νερό!

 

vita.gr

Ανεπαρκή τα αντηλιακά με δείκτη 15; Ανεπαρκή τα αντηλιακά με δείκτη 15; Reviewed by stoklari on 3.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.