Latest Tweets

About Me

6 Συμβουλές ασφάλειας για το Facebook



Το διαδίκτυο έχει εξαπλωθεί πλέον σε ολόκληρο τον κόσμο μετατρέποντας την υδρόγειο σε μια γειτονιά. Φυσικά σε αυτό συνέβαλαν και οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook, το οποίο πέρα από τον αστρονομικό αριθμό των 700 εκατομμυρίων χρηστών πλέον φιλοξενεί και μια μεγάλη λίστα διαδικτυακών επιθέσεων.

Όταν χρησιμοποιείτε το Facebook ή οποιαδήποτε
άλλη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να προστατεύετε τις πληροφορίες σας με τη χρήση αποτελεσματικών τεχνικών ασφάλειας...

Παρακάτω σας παραθέτουμε ορισμένες μεθόδους μέσω των οποίων θα μπορέσετε να παραμείνετε ασφαλείς στην κορυφαία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

Ασφαλής Περιήγηση

Μια καλή τακτική είναι να κρατάτε τον browser σας πάντα ενημερωμένο για την αποφυγή επιθέσεων και αν είναι δυνατόν να κάνετε ασφαλή σύνδεση μέσω HTTPS.
Προσωπικά δεδομένα

Καλό είναι να μην δημοσιεύετε πολλές προσωπικές πληροφορίες στο Facebook, καθώς ενδέχεται να βοηθήσετε κάποιον hacker να παραβιάσει τον λογαριασμό σας.

Ασφάλεια Υπολογιστών

Είναι πολύ σημαντικό να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο αλλά βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας δεν έχει κάποιο πρόγραμμα keylogger, RAT (απομακρυσμένο εργαλείο διαχείρισης) ή άλλα παρόμοια προγράμματα. Χρησιμοποιήστε κάποιο antivirus και firewall για καλύτερη ασφάλεια, αν νομίζετε ότι ο υπολογιστής σας επηρεάζεται από κάποιο κακόβουλο λογισμικό καλό είναι να κάνετε έναν έλεγχο.

Δυνατοί Κωδικοί

Θα πρέπει να δημιουργείτε δυνατούς κωδικούς που θα περιλαμβάνουν κεφαλαία και πεζά γράμματα, αριθμούς και άλλους χαρακτήρες και να μην χρησιμοποιείτε διάφορες λέξεις που έχουν άμεση σχέση με εσάς. Μην έχετε παντού τον ίδιο κωδικό, μπορεί να είναι πιο εύκολο για να τον θυμάστε αλλά αν κάποιος ανακαλύψει τον κωδικό σας θα είναι και για αυτόν πιο εύκολο να έχει πρόσβαση παντού.

Ασφάλεια λογαριασμού

Μπορείτε να προσθέσετε στον λογαριασμό σας κι άλλο email και να συνδεθείτε στο Facebook και από το κινητό σας ώστε σε περίπτωση που ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης να μπορέσετε να αποδείξετε ότι ο λογαριασμός είναι δικός σας.

Ρυθμίσεις ασφάλειας λογαριασμού

Συνίσταται να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφάλειας στο προφίλ σας για την απόκρυψη πληροφοριών από όλους τους χρήστες που δεν είναι φίλοι σας, επειδή υπάρχει πιθανότητα κάποιος να παρακολουθεί κακόβουλα τις δραστηριότητές σας.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είστε πλήρως ενημερωμένοι για αλλαγές στην πολιτική ασφάλειας του Facebook καθώς και σε τυχόν αλλαγές περί αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων. Οι κακόβουλοι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευθούν οποιαδήποτε διαθέσιμη πληροφορία στο διαδίκτυο και να την χρησιμοποιήσουν με σκοπό να πραγματοποιήσουν κάποια διαδικτυακή επίθεση σε βάρος σας.



to-kounavi.blogspot.com
6 Συμβουλές ασφάλειας για το Facebook 6 Συμβουλές ασφάλειας για το Facebook Reviewed by stoklari on 24.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.