Latest Tweets

About Me

Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών η 8η Ιουνίου



Παγκοσμίως η 8η Ιουνίο\υ γιορτάζεται ως "Ημέρα των Ωκεανών". Ο εορτασμός αυτός καθιερώθηκε στην ιστορική πλέον Παγκόσμια Διάσκεψη του Ρίο το 1992, προτρέποντας τις κοινωνίες και τις κυβερνήσεις τους να αναλογιστούν, να προβληματιστούν και να διαχειριστούν βιώσιμα το μεγαλύτερο φυσικό πόρο του πλανήτη μας, τους ωκεανούς.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των
Ωκεανών, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) καλεί το κοινό στο Ενυδρείο Κρήτης, όπου διοργανώνονται οι εξής εκδηλώσεις:
    17:00-21:00 Ελεύθερη είσοδος στο Ενυδρείο με ενημέρωση στο χώρο για στοιχεία της θαλάσσιας ζωής από το προσωπικό.
    18:00 Oμιλία με θέμα την επίδραση των κλιματικών αλλαγών και της αύξησης της θερμοκρασίας στη θαλάσσια ζωή του Αιγαίου και της Μεσογείου, από τον ερευνητή του ΕΛΚΕΘΕ, Δρ. Ε. Παπαθανασίου.
    19:00 Ναυτίλος: εξερευνήσεις στις ελληνικές θάλασσες. Ένα πρωτοποριακό ωκεανογραφικό ντοκιμαντέρ το οποίο εξερευνά τον άγνωστο θαλάσσιο κόσμο της Ελλάδας.
Οι Ωκεανοί καλύπτουν το 70% της έκτασης του πλανήτη και διαθέτουν τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, που προέρχεται από την εξέλιξη της ζωής για εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Οι τεράστιες αυτές ποσότητες νερού καθορίζουν το πλανητικό κλίμα και τις κλιματικές αλλαγές, παράγουν την μεγαλύτερη ποσότητα οξυγόνου, και καθορίζουν τη λειτουργία των βιολογικών και χημικών κύκλων της φύσης. Ο άνθρωπος εξαρτάται απόλυτα από τη λειτουργία του οικοσυστήματος των ωκεανών, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας οικονομίας (αλιεία, μεταφορές, τουρισμός) βασίζεται στους ωκεανούς.
 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


 
 


newsbomb.gr
Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών η 8η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών η 8η Ιουνίου Reviewed by stoklari on 8.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.