Latest Tweets

About Me

Κλωνοποιημένη αγελάδα παράγει μητρικό γάλα

Την κλωνοποιημένη αγελάδα "Ροζίτα ΙΣΑ", που μπορεί να παράγει γάλα ισάξιο με το μητρικό παρουσίασαν επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωργικής Τεχνολογίας της Αργεντινής (ΙΝΤΑ).
Η αγελάδα, η οποία γεννήθηκε στις 6 Απριλίου διαθέτει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Ινστιτούτου, δύο ανθρώπινα γονίδια τα οποία φέρουν τις πρωτεΐνες που περιέχονται στο
μητρικό γάλα, γεγονός που την καθιστά το πρώτο βοοειδές που κατά την ενηλικίωσή του θα μπορεί να παράγει γάλα παρόμοιο με το ανθρώπινο.

Στόχος του Ινστιτούτου, που γι' αυτό το επίτευγμα συνεργάστηκε με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Σαν Μαρτίν, ήταν η βελτίωση της διατροφικής αξίας του αγελαδινού γάλακτος. για το σκοπό αυτό προστέθηκαν δύο ανθρώπινα γονίδια, η πρωτεΐνη λακτοφερίνη και η λυσοζύμη, που διαθέτουν αντιβακτηριδιακή δράση.

Όταν γεννήθηκε η Ροζίτα ζύγιζε 45 κιλά, γεγονός που δεν ήταν φυσιολογικό σε σχέση με τη ράτσα της, δεδομένου ότι οι αγελάδες Τζέρσεϊ δεν ξεπερνούν τα 22 κιλά και για το λόγο αυτό βγήκε με καισαρική.

nooz.gr
Κλωνοποιημένη αγελάδα παράγει μητρικό γάλα Κλωνοποιημένη αγελάδα παράγει μητρικό γάλα Reviewed by stoklari on 11.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.