Latest Tweets

About Me

Τι να κάνετε αν σας κοπεί το ρεύμα



Συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που μας κόψουν το ρεύμα δίνει η ΔΕΗ λόγω των κινητοποιήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες μέρες. Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται:


- Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι, το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση...





(δηλαδή "έχει ηλεκτρικό ρεύμα"), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.


- Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.


- Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.


- Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες κλπ, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.


- Για τα άτομα που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη οι οικείοι τους θα πρέπει: 1) Να επικοινωνήσουν αμέσως τηλεφωνικά με τις βλάβες της περιοχής τους στον αριθμό τηλεφώνου που αναγράφεται στο λογαριασμό τους. 2) Να γίνει μετακίνηση του ασθενούς σε νοσοκομείο στο οποίο υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα (όλα τα νοσοκομεία τροφοδοτούνται με δικές τους γεννήτριες).

Την ίδια ώρα, πάνω από 1.000 ευρώ είναι η μέση ζημιά που υφίστανται οι καταναλωτές από βλάβες του δικτύου ηλεκτροδότησης,
οι οποίες οφείλονται είτε σε υπέρταση που εμφανίζεται κατά την επαναφορά του ρεύματος μετά από διακοπή -όπως μπορεί να συμβεί κατά την διάρκεια των τωρινών απεργιών της ΓΕΝΟΠ-, είτε σε αποκοπή του ουδέτερου αγωγού από σφάλμα ή άλλη αιτία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας από τις καταγγελίες καταναλωτών που δέχθηκε την τελευταία τριετία, η μέση ζημιά είναι 1.058 ευρώ.



trelokouneli.gr
Τι να κάνετε αν σας κοπεί το ρεύμα Τι να κάνετε αν σας κοπεί το ρεύμα Reviewed by stoklari on 21.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.