Latest Tweets

About Me

Ξυπνοπούλια... οι παπαγάλοι

Οι παπαγάλοι, εκτός από το να μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία, έχουν και άλλα, λιγότερο γνωστά, ταλέντα. Μια έρευνα έδειξε πως τα πλάσματα αυτά είναι ικανά να κάνουν έξυπνους συλλογισμούς.
Ένας αφρικανικός γκρι παπαγάλος αποδείχθηκε ικανός να βρίσκει την τοποθεσία κρυμμένων φαγητών χρησιμοποιώντας είδος ικανοτήτων που είχαν παρατηρηθεί έως τώρα μόνο στον άνθρωπο και στη μαϊμού.
Η ανακάλυψη αυτή σημαίνει ότι οι παπαγάλοι γίνονται μέλη μιας ομάδας επιλεγμένων πλασμάτων που έχουν «έξυπνες» ικανότητες.
Τα πειράματα έγιναν σε επτά αφρικανικούς γκρι παπαγάλους ηλικίας από 7 έως 25 χρονών οι οποίοι φιλοξενούνταν σε ένα κέντρο διάσωσης στην Αυστρία. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν που βρισκόταν το φαγητό. Αλλά κατά την διάρκεια του πειράματος ένας παπαγάλος έδειξε μια αξιοσημείωτη προτίμηση για το ποτήρι που περιείχε το φαγητό.
Μιλώντας για τα ευρήματά τους οι ερευνητές είπαν πως ο παπαγάλος κατάλαβε ποιο φαγητό είχε αφαιρεθεί και βρήκε πιο ποτήρι έπρεπε να περιέχει το φαγητό που περίσσευε. Προηγουμένως μόνο οι μαϊμούδες είχαν φανεί να χρησιμοποιούν λογικούς συνειρμούς στο ίδιο πείραμα.

newsbomb.gr
Ξυπνοπούλια... οι παπαγάλοι Ξυπνοπούλια... οι παπαγάλοι Reviewed by stoklari on 24.6.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.