Latest Tweets

About Me

Όσα δε φτάνει η αλεπού...


Μία καθημερινή βόλτα για να βρει τροφή, παραλίγο να της στοίχιζε τη ζωή. Μία μικρή αλεπού παγιδεύτηκε σε ένα μπουκάλι προσπαθώντας να φάει. Πώς έγινε η διάσωσή της.
Δείτε τις φωτογραφίες:


Μία περίεργη και πεινασμένη αλεπού βρέθηκε παγιδευμένη μέσα σε ένα γυάλινο μπουκάλι, στην αναζήτηση του γεύματός της. Ολόκληρο το κεφάλι της είχε μπει στο στόμιο και ήταν ανίκανη να το βγάλει.
Το μικρό ζώο ήταν περίπου έξι μηνών και βρέθηκε από ένα φύλακα στο Eastbrookend Country Park, στο Dagenham.
Η νεαρή αλεπού, όταν ανακαλύφθηκε από τον άνδρα, πάλευε να κρατηθεί στη ζωή. Αγωνιζόταν να αναπνεύσει και ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένη από τη συνεχή προσπάθεια.

 Άμεσα μεταφέρθηκε στο κοντινότερο νοσοκομείο άγριων ζώων για να την απεγκλωβίσουν και να δουν σε τι κατάσταση βρισκόταν το άτυχο ζώο. ''Μάλλον προσπαθούσε να βρει φαγητό και κάτι της μύρισε στο βάζο, με αποτέλεσμα να πλησιάσει τόσο κοντά ώστε να κολλήσει'', δήλωσε ο Sue Schwar, ιδρυτής του νοσοκομείου.
Το γυάλινο βάζο είχε ένα μικρό στόμιο, ενώ το κεφάλι της αλεπούς ήταν ελαφρώς πρησμένο. Έτσι, σφηνώθηκε και δεν είχε τη δύναμη να το βγάλει μόνη της. Ο αέρας ήταν περιορισμένος και την κατέβαλε ο πανικός.

 Προσπάθησαν να τη βγάλουν με υγρό απορρυπαντικό πιάτων, αλλά δεν τα κατάφεραν. Στη συνέχεια, πέρασαν ένα χαρτόνι μέσα, για να προστατεύσουν τα μάτια της, χτύπησαν το βάζο με ένα σφυρί και της χάρισαν τη ζωή.
Την περιποιήθηκαν, την έπλυναν και την επανέφεραν στη φυσιολογική της κατάσταση. Παρόλα αυτά το νεαρό ζώο παρέμεινε ανήσυχο και τρομαγμένο από την περιπέτειά του.
''Ελπίζουμε να το απελευθερώσουμε σύντομα, εκεί που το βρήκαμε. Θέλουμε πρώτα να βεβαιωθούμε ότι είναι υγιής και μετά να την αφήσουμε στο φυσικό της περιβάλλον'' αναφέρει ο Schwar.
 ΠΑΡΑΞΕΝΑ



news247.gr
Όσα δε φτάνει η αλεπού... Όσα δε φτάνει η αλεπού... Reviewed by stoklari on 12.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.