Latest Tweets

About Me

Σάλο προκαλεί το αυθαίρετο του Γ. Παπακωνσταντίνου


Τριγμούς και σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου διαθέτει «οικογενειακό» αυθαίρετο μέσα στο δάσος.
Το σπίτι που είναι χτισμένο μέσα σε αναδασωτέα περιοχή στη Βραυρώνα Αττικής στον οικισμό Χαμολιά και είναι ιδιοκτησία
της μητέρας του.
Σύμφωνα με τη διεύθυνση δασών το σπίτι είναι αυθαίρετο και παράνομο, ενώ έχει εκδοθεί γι’ αυτό και απόφαση κατεδάφισης.
Σύμφωνα με Κυριακάτικη εφημερίδα η μητέρα του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και άλλοι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων στην περιοχή έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για να νομιμοποιήσουν τα εντός αναδασωτέας δασικής έκτασης σπίτια τους.
Ετσι, ως υπουργός Περιβάλλοντος, ο κ. Παπακωνσταντίνου καλείται να αποφασίσει ανάμεσα στα συμφέροντα της μητέρας του και του Δημοσίου.
Η κυρία Ελένη-Αθηνά Κλεόπα, μητέρα του υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, κληρονόμησε από τον σκηνοθέτη Ηρακλή-Στυλιανό Παπαδάκη τμήμα μιας ισόγειας οικίας εμβαδού 156,60 τ.μ., που βρίσκεται σε οικόπεδο εμβαδού 762,57 μέτρων στη θέση Χαμολιά Βραυρώνας.
Στη συνέχεια αγόρασε από άλλο ιδιοκτήτη και το υπόλοιπο τμήμα του ακινήτου. Όπως αναφέρεται στην πράξη αποδοχής, «το οικόπεδο βρίσκεται εκτός σχεδίου, είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο». Αν και μη οικοδομήσιμο, στο οικόπεδο χτίστηκε εξοχική κατοικία.
Μετά την αγορά εξοχικής κατοικίας στην Σέριφο, η οικογένεια του υπουργού μείωσε τις επισκέψεις στην Βραυρώνα.
Η μητέρα του υπουργού μάλιστα ξεκίνησε να το νοικιάζει, ψάχνοντας παράλληλα και για αγοραστή με τιμή πώλησης 300.000 ευρώ. Για την αγορά ενδιαφέρθηκε ένα ζευγάρι Γάλλων, όμως οι διαδικασίες δεν προχώρησαν όταν οι ενδιαφερόμενοι διαπίστωσαν ότι το σπίτι είναι αυθαίρετο και χτισμένο μέσα σε αναδασωτέα έκταση.
Η αποκάλυψη για το οικογενειακό αυθαίρετο του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής έχει προκαλέσει σάλο και θέτει ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξης για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Από τη μία, ως αρμόδιος υπουργός προετοιμάζει ρύθμιση για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων, και από την άλλη, διαχειρίζεται το προσωπικό ζήτημα της παράνομης έπαυλης που χτίστηκε χωρίς άδεια μέσα στο δάσος στην περιοχή της Βραυρώνας.


 πηγη: newsbomb.gr
Σάλο προκαλεί το αυθαίρετο του Γ. Παπακωνσταντίνου Σάλο προκαλεί το αυθαίρετο του Γ. Παπακωνσταντίνου Reviewed by stoklari on 17.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.