Latest Tweets

About Me

Επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τον καιρό

Επιστήμονες που προσελήφθησαν από τον ηγέτη του Άµπου Ντάµπι και πρόεδρο των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων σεΐχη Χαλίφα µπιν Ζαγέντ Αλ Ναγιάν υποστηρίζουν ότι προκάλεσαν σειρά ραγδαίων βροχοπτώσεων στο αραβικό εµιράτο, χρησιµοποιώντας νέα τεχνολογία που σχεδιάστηκε για να µπορεί ο άνθρωπος να ελέγχει τον καιρό.

Σύµφωνα µε τους βρετανικούς «Sunday Times», το απόρρητο αυτό πρόγραµµα λέγεται ότι προκάλεσε πέρυσι πάνω από 50 καταιγίδες στην ανατολική περιοχή Αλ Αΐν.
Οι περισσότερες σηµειώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν στην περιοχή αυτή δεν βρέχει καθόλου. Η µετεωρολογική υπηρεσία της χώρας δεν είχε προβλέψει ούτε συννεφιά, ούτε βέβαια βροχή.
Ο Χέλµουτ Φλούρερ, ιδρυτής της Meteo Systems International, της ελβετικής εταιρείας που επιβλέπει το πρόγραµµα, αναφέρει σ’ ένα εµπιστευτικό βίντεο της εταιρείας:
«Αυτή τη στιγµή εφαρµόζουµε τη νεωτεριστική τεχνολογία µας για δηµιουργία βροχής Weathertec στην περιοχή του Αλ Αΐν στο Αµπου Ντάµπι. Αρχίσαµε τον Ιούνιο 2010 και πετύχαµε έναν αριθµό βροχοπτώσεων».
Οι επιστήµονες της Meteo Systems χρησιµοποίησαν γιγάντιους ιονιστές για να εκπέµψουν αρνητικά φορτισµένα σωµατίδια στον αέρα πάνω από την Αλ Αΐν. Τα σωµατίδια αυτά προσκολλώνται σε σωµατίδια σκόνης που υπάρχουν στην ατµόσφαιρα και αφθονούν πάνω από τις ερήµους.
Στη συνέχεια ανεβαίνουν ψηλά επειδή θερµαίνονται από τον ήλιο και όταν φτάσουν σε ορισµένο ύψος, προσελκύουν µόρια ύδατος στην ατµόσφαιρα, τα οποία συµπυκνώνονται γύρω τους. Μ’ αυτόν τον τρόπο δηµιουργούν σύννεφα και βροχή.


Πηγή: pyles.tv
Επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τον καιρό Επιστήμονες προσπαθούν να αλλάξουν τον καιρό Reviewed by stoklari on 12.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.