Latest Tweets

About Me

Νορβηγία: Οι σκανδιναβικές χώρες τα «βάζουν» με το Facebook



Οι υπηρεσίες πληροφορικής της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Δανίας και της Φινλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ζήτησαν απαντήσεις από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σχετικά με τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών του.
Οι τέσσερις εθνικές υπηρεσίες συνέταξαν έναν κατάλογο με 45 ερωτήσεις στις οποίες ζητούν από το Facebook να απαντήσει πριν το τέλος Αυγούστου “με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια” χρησιμοποιώντας όμως μόνο μερικές φράσεις,
σύμφωνα με το έγγραφο της νορβηγικής αρχής.
Οι σκανδιναβικές χώρες ζητούν για παράδειγμα από το Facebook να τους διευκρινίσει ποιες πληροφορίες των λογαριασμών των χρηστών του μοιράζεται με άλλες επιχειρήσεις.
Η χρήση από τρίτους των δημοσιεύσεων των χρηστών στον “τοίχο” τους, των φωτογραφιών τους, των πληροφοριών για το θρήσκευμά ή τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, η πιθανότητα οι διαχειριστές των εφαρμογών να αλλάζουν τις παραμέτρους εμπιστευτικότητας των χρηστών είναι κάποια θέματα που περιλαμβάνονται στο ερωτηματολόγιο των αρχών.
“Εδώ και καιρό έχουμε καλή επικοινωνία με τη διεύθυνση του Facebook”, εξήγησε ο διευθυντής της υπηρεσίας πληροφορικής της Νορβηγίας Μπγιορν Έρικ Θον.
“Αν και το Facebook συνεχώς προσπαθεί να βελτιώσει την πληροφόρηση των χρηστών του, δεν γνωρίζουμε με σαφήνεια ποιες προσωπικές πληροφορίες συλλέγονται μέσω του Facebook, πώς χρησιμοποιούνται και πώς δίνονται σε τρίτους”, πρόσθεσε.
Το Facebook, που ιδρύθηκε από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ το 2004, έφτασε αυτόν τον μήνα τους 750 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.


amanpoiare.blogspot.com
Νορβηγία: Οι σκανδιναβικές χώρες τα «βάζουν» με το Facebook Νορβηγία: Οι σκανδιναβικές χώρες τα «βάζουν» με το Facebook Reviewed by stoklari on 13.7.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.