Latest Tweets

About Me

Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας σε 21χρονη Τουρκάλα


Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας σε 21χρονη Τουρκάλα

Χαμόγελα ελπίδας σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο οι οποίες δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν χαρίζει επίτευγμα Τούρκων επιστημόνων. Ομάδα γιατρών κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας στον κόσμο!


Το σημαντικό για την παγκόσμια ιατρική κοινότητα επίτευγμα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Akdeniz, στην Αττάλεια, όπου η 21χρονη Ντέρια Σερτ υποβλήθηκε σε πετυχημένη μεταμόσχευση μήτρας.

Με ζωγραφισμένη τη χαρά στο πρόσωπό της, δεν μπορεί να πιστέψει πως μέσα στο σώμα της έχει πλέον μια υγιή μήτρα και πως το όνειρό της να γίνει μητέρα θα πραγματοποιηθεί. Στο πλευρό της βρίσκεται διαρκώς ο σύντροφός της, ενώ οι θεράποντες ιατροί της δηλώνουν ικανοποιημένοι από την πορεία της υγείας της.

«Είμαστε ευτυχείς που βρήκαμε μια θεραπεία για εκείνη προκειμένου να γίνει μητέρα. Θέλουμε να τη δούμε να γεννάει», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Ισραφίλ Κιούρτσεπχε, πρύτανης του Πανεπιστημίου Akdeniz. Πρόσθεσε, δε, πως είναι ιδιαίτερα περήφανος που η ομάδα του, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή της Πλαστικής Χειρουργικής Αποκατάστασης Ομέρ Οζκάν, πραγματοποίησαν τη μεταμόσχευση στην 21χρονη Ντέρια.

Η επέμβαση άρχισε στις 3.00 το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης και διήρκεσε περίπου δέκα ώρες. Ηταν αρκετά δύσκολη (οι χειρισμοί έπρεπε να είναι ακριβείς και προσεχτικοί), ωστόσο όλα πήγαν καλά και η ανάρρωση της νεαρής γυναίκας προχωράει με ταχείς ρυθμούς. Η μήτρα θα αφαιρεθεί όταν η 21χρονη Ντέρια Σερτ γεννήσει, όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους οι επιστήμονες.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Akdeniz θεωρείται το πρώτο στον κόσμο σε μεταμοσχεύσεις οργάνων, έπειτα από την επέμβαση διπλής μεταμόσχευσης χεριών που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι τον Σεπτέμβριο η ιατρική ομάδα.

Αξίζει ι να σημειωθεί πως μόνο τέσσερα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο είχαν τη δυνατότητα να επιχειρήσουν την επέμβαση μεταμόσχευσης μήτρας.

Μάλιστα, έχει καταγραφεί άλλη μία επέμβαση μεταμόσχευσης μήτρας στη Σαουδική Αραβία το 2000, η οποία έγινε σε γυναίκα που μόλις είχε γεννήσει και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, ωστόσο δεν στέφθηκε με επιτυχία, αφού η μεταμοσχευμένη μήτρα αποβλήθηκε από τον οργανισμό της.

Επειτα και από αυτή την επιτυχία, οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Akdeniz δηλώνουν έτοιμοι για ένα νέο εγχείρημα, αυτό της μεταμόσχευσης προσώπου. «Τον Σεπτέμβριο του 2010 επιχειρήσαμε με επιτυχία την πρώτη διπλή μεταμόσχευση χεριών, τώρα πετύχαμε την πρώτη μεταμόσχευση μήτρας. Είμαστε έτοιμοι και για τη μεταμόσχευση προσώπου», δήλωσε ο καθηγητής Ισραφίλ Κιούρτσεπχε.
Espressonews.gr
Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας σε 21χρονη Τουρκάλα Η πρώτη μεταμόσχευση μήτρας σε 21χρονη Τουρκάλα Reviewed by stoklari on 11.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.