Latest Tweets

About Me

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων


Συνεχίζουν την προκλητική τους στάση απέναντι στην Ελλάδα οι «γείτονες» Σκοπιανοί. Αυτή τη φορά τοποθέτησαν άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, στο νέο αεροδρόμιο των Σκοπίων, το οποίο από το 2006 έχει μετονομαστεί σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος».
Το νέο κτίριο του αεροδρομίου των Σκοπίων θα
εγκαινιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα της ανεξαρτησίας της ΠΓΔΜ.
Ο επικεφαλής της τουρκικής εταιρείας TAV στην ΠΓΔΜ Μουράτ Όρνεκολ δήλωσε ότι η τοποθέτηση του αγάλματος του Μ.Αλεξάνδρου συμφωνήθηκε με το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΓΔΜ, λέγοντας συγκεκριμένα ότι το άγαλμα αποτελεί δώρο της εταιρείας για το νέο αεροδρόμιο.
Ακόμη ένα άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, έχει τοποθετηθεί από τον περασμένο Ιούνιο στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Το άγαλμα στην πλατεία, το οποίο επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ το αποκαλούν άγαλμα του «Έφιππου Πολεμιστή», θα συνοδεύεται από αρχαίους Μακεδόνες στρατιώτες σε διάταξη φάλαγγας και από λέοντες.
Η όλη κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις προσεχείς ημέρες, ενώ σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος αυτού στην πλατεία της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ, θα γίνουν από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 20 χρόνια από την ανεξαρτησία της ΠΓΔΜ.




Δείτε επίσης:





πηγη
Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στο αεροδρόμιο των Σκοπίων Reviewed by stoklari on 22.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.