Latest Tweets

About Me

Τα κλιματιστικά φταίνε για το κρυολόγημα σας


Τα κλιματιστικά φταίνε για το κρυολόγημα σας

Οταν έχει καύσωνα, το κλιματιστικό διευκολύνει πολύ τη ζωή. Πολλοί άνθρωποι όμως πιστεύουν ότι η απότομη μείωση της θερμοκρασίας μπορεί να ταράξει το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Αλλοι λένε πως τα κλιματιστικά είναι γεμάτα μικρόβια που καλλιεργούν ιούς και βακτήρια και μετά τα διαχέουν σε όλους τους κλειστούς χώρους, αρρωσταίνοντας όποιον βρουν στο διάβα τους.

Οπως ισχύει για τα κρυολογήματα και τις άλλες ιώσεις που κολλάμε τον χειμώνα, ο κρύος αέρας από μόνος του δεν είναι ένοχος για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Οι ιοί είναι υπεύθυνοι κατά τον δρα Ουγβάλα Καζά, αλλεργιολόγο και ανοσολόγο στο Ιατρικό Κέντρο Langone του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.
Ωστόσο, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ λένε πως τα κλιματιστικά θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ένα μικρό ποσοστό στις αναπνευστικές λοιμώξεις. Οπως εξηγούν, εξάγουν υγρασία από τον αέρα, με πιθανή συνέπεια την ξήρανση της προστατευτικής βλέννας που υπάρχει στους μυκτήρες (ρουθούνια). Ετσι, είναι πιο εύκολο για τους ιούς να εγκατασταθούν στη μύτη.
Μία μελέτη συνέκρινε 920 γυναίκες και κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσες εργάζονταν σε γραφεία με κεντρικό κλιματισμό είχαν υψηλότερα ποσοστά απουσίας λόγω ασθενείας και περισσότερες επισκέψεις στους ωτορινολαρυγγολόγους σε σύγκριση με όσες εργάζονταν σε γραφεία δίχως κεντρικό κλιματισμό.
Ανάλογα ευρήματα είχε και προγενέστερη μελέτη σε 800 εθελοντές, η οποία κατέγραψε περισσότερα συμπτώματα του αναπνευστικού σε εργαζομένους σε κλιματιζόμενα γραφεία απ’ ό,τι σε γραφεία με φυσικό αερισμό.
ΤΑ Ν
Τα κλιματιστικά φταίνε για το κρυολόγημα σας Τα κλιματιστικά φταίνε για το κρυολόγημα σας Reviewed by stoklari on 5.8.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.