Latest Tweets

About Me

Θα πεινάσουν στον Ειρηνικό από τις κλιματικές αλλαγές



Συναγερμός για αύξηση της παραγωγής τροφίμων

Οι κλιματικές αλλαγές επηρεάζουν σημαντικά την παραγωγή τροφίμων στην περιοχή του Ειρηνικού και ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της πείνας και του υποσιτισμού στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (ADB).

Εκθεση της ADB καλεί τα κράτη της περιοχής του Ειρηνικού να αυξήσουν την κατά τόπους παραγωγή τροφίμων, ειδικά των ανθεκτικών στο κλίμα καλλιεργειών όπως γλυκοπατάτα, κασσάβα, κολοκάσι και να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες για τη βελτίωση των παραδοσιακών συστημάτων παραγωγής.

Η έκθεση με τίτλο «Ασφάλεια Τροφίμων και Κλιματική Αλλαγή στον Ειρηνικό: Επανεξέταση των Επιλογών», αναφέρει ότι η περιοχή του Ειρηνικού ήδη αντιμετωπίζει επιδείνωση της διάβρωσης των ακτών, πλημμύρες, ξηρασία και καταιγίδες ως αποτέλεσμα των κλιματικών αλλαγών.

«Η άνοδος της θερμοκρασίας και οι παλίρροιες που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν τη μείωση των προμηθειών τροφίμων στην περιοχή του Ειρηνικού. Με περισσότερους από δέκα εκατομμύρια κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών στην περιοχή αυτή είναι μια απειλή που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε» αναφέρει ο συγγραφέας της έρευνας Μαχφουζουντίν Αχμεντ, οικονομολόγος στο τμήμα για τον Ειρηνικό της ADB.

Ο Αχμεντ είπε ότι θα πρέπει επίσης να αυξηθούν οι επενδύσεις στον τομέα της γεωργικής έρευνας και ανάπτυξης καθώς και της εκπαίδευσης.

Η ADB, η οποία εδρεύει στη Μανίλα, ανακοίνωσε ότι η αγροτική παραγωγή στην περιοχή του Ειρηνικού έχει παγώσει τα τελευταία 45 χρόνια παρά τον αυξανόμενο πληθυσμό στην περιοχή.

Δείτε επίσης:



newsbeast.gr
Θα πεινάσουν στον Ειρηνικό από τις κλιματικές αλλαγές Θα πεινάσουν στον Ειρηνικό από τις κλιματικές αλλαγές Reviewed by stoklari on 13.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.