Latest Tweets

About Me

Αλήθειες και μύθοι για την ημικρανία


Αλήθειες και μύθοι για την ημικρανία

Η ημικρανία, όπως κάθε τι που απασχολεί πολύ κόσμο, είναι ένα θέμα που περιβάλλεται από μύθους και από λανθασμένες απόψεις. Καθένας από τους πάσχοντες παρουσιάζει ως κανόνα τα δικά του συμπτώματα ή τα δικά του μέσα ανακούφισης σε μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία συμπτωμάτων. Ας δούμε λοιπόν τι είναι μύθος και τι αλήθεια σχετικά με την ημικρανία.


Η ημικρανία είναι η πιο κοινή αιτία πονοκεφάλου: Λάθος: Οι περισσότεροι πονοκέφαλοι προκαλούνται από ένταση. Πάντως, τουλάχιστον μία στις τέσσερις γυναίκες και ένας στους δώδεκα άντρες υποφέρουν από ημικρανία κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Δεν γνωρίζουμε την αιτία της ημικρανίας: Αλήθεια: Παλιά πίστευαν ότι η ημικρανία προκαλείτο από τη μη φυσιολογική ροή αίματος στον εγκέφαλο. Τώρα η θεωρία που επικρατεί είναι ότι προκαλείται από προβληματική λειτουργία του εγκεφάλου, γεγονός που εξηγεί γιατί οι ασθενείς έχουν δυσκολία να συγκεντρωθούν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την κρίση ημικρανίας. Η ημικρανία προκαλεί και άλλα συμπτώματα: Αλήθεια: Πολλοί ασθενείς νιώθουν ναυτία ή κάνουν ακόμα και εμετό κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.

Κάποιοι άλλοι εκδηλώνουν αύρα, δηλαδή βλέπουν λάμψεις ή χάνουν για λίγο την όρασή τους. Αλλα συμπτώματα είναι οι δυσαισθησίες στη μία πλευρά του σώματος ή ακόμα και οι δυσκολίες στον λόγο.

Η ημικρανία προκαλείται συνήθως από κόκκινο κρασί, σοκολάτα και τυρί: Μύθος: Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν ημικρανία. Θα πρέπει κάθε ασθενής να κρατάει ένα ημερολόγιο, όπου θα καταγράφει τα πάντα ώστε να διαπιστώσει πιθανώς κάποιους παράγοντες που λειτουργούν επιβαρυντικά. Πάντως, έχει διαπιστωθεί ότι διατροφικά αυτό που επιβαρύνει τους πάσχοντες από ημικρανίες είναι να παραλείπουν γεύματα.

Η ημικρανία τείνει να υποχωρεί ακόμα και να εξαφανίζεται με την ηλικία: Αλήθεια: Αυτό πράγματι ισχύει και όσοι πάσχουν από ημικρανίες μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να απαλλαχθούν από αυτές με τα χρόνια αν δεν παίρνουν πολλά αναλγητικά και αν φροντίζουν να μην έχουν περιττό βάρος.

Δείτε επίσης:

Espressonews.gr
Αλήθειες και μύθοι για την ημικρανία Αλήθειες και μύθοι για την ημικρανία Reviewed by stoklari on 17.9.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.