Latest Tweets

About Me

Λονδίνο – Σίδνεϊ δυο ώρες… δρόμος

Οταν ένας μεγιστάνας της Formula 1 ενώνει τις δυνάμεις του με μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία, μπορούν να εκμηδενιστούν και οι μεγαλύτερες αποστάσεις.
Ο Ολλανδός εκατομμυριούχος και συνιδιοκτήτης της ινδικής ομάδας F1 Force India, Μίσιελ Μολ, και η ολλανδική αεροπορική εταιρεία KLM ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους πάνω σε ένα άκρως φιλόδοξο σχέδιο που υπόσχεται να
εκμηδενίσει τους χρόνους των αεροπορικών ταξιδιών έως το 2030.
Η KLM μπήκε συνέταιρος στην εταιρεία Space Expedition Curacao του 42χρονου επιχειρηματία με στόχο την ανάπτυξη ενός διαστημικού οχήματος που θα μπορεί να κάνει, ας πούμε, την απόσταση Λονδίνο – Σίδνεϊ δυο ώρες… δρόμο.
«Η KLM στηρίζει αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα. Στόχος του είναι να κάνει τις διαστημικές πτήσεις -το μέλλον των εναέριων ταξιδιών- προσιτές με υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο, αναπτύσσοντας και προωθώντας νέες τεχνολογίες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πίτερ Χάρτμαν.
Το πρώτο διαστημικό όχημα, Lynx, θα παρουσιαστεί την επόμενη άνοιξη και, σύμφωνα με τον Μολ, θα φέρει επαναχρησιμοποιούμενους κινητήρες. «Θα είναι η πρώτη φορά που ένα διαστημικό σκάφος θα μπορεί να πραγματοποιεί τέσσερις πτήσεις την ημέρα και συνολικά 5.000 πτήσεις με τον ίδιο κινητήρα» εξηγεί ο Μολ, ο οποίος αποκάλυψε παράλληλα πως βρέθηκε ήδη ο πρώτος Βρετανός τουρίστας που θα συμμετάσχει στην πρώτη υποτροχιακή πτήση το 2014 πληρώνοντας εισιτήριο 70.000 ευρώ.
«Δεν έχει σημασία πού θα πηγαίνεις. Θα χρειάζεσαι δέκα λεπτά για να φτάσεις στο Διάστημα και μισή ώρα για να επιβραδύνεις και να προσγειωθείς. Την υπόλοιπη ώρα θα ταξιδεύεις με ταχύτητα 19.000-22.000 χιλιομέτρων την ώρα. Η πτήση Λονδίνο – Τόκιο θα διαρκεί έτσι μιάμιση ώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Δείτε επίσης:




πηγη
Λονδίνο – Σίδνεϊ δυο ώρες… δρόμος Λονδίνο – Σίδνεϊ δυο ώρες… δρόμος Reviewed by stoklari on 9.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.