Latest Tweets

About Me

Ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου στην υπηρεσία του περιβάλλοντος



Η αμερικανική κυβέρνηση ανέθεσε στην εταιρία κατασκευής υπολογιστών…
Cray τη δημιουργία του γρηγορότερου ηλεκτρονικού υπολογιστή του κόσμου, με το όνομα «Τιτάνας», ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση μορφών ενέργειας του μέλλοντος.
Σε ανακοίνωσή του το
Εθνικό Εργαστήριο του υπουργείο Ενέργειας στο Οούκ Ριτζ του Τενεσί, εξηγεί ότι ζήτησε από την εταιρία να βελτιώσει τις επιδόσεις του υπολογιστή «Τζάγκουαρ» που ήδη διαθέτει.
Οι επιδόσεις του νέου υπολογιστή, με εξαρτήματα τελευταίας τεχνολογίας<…>
από τις εταιρίες AMD και NVIDIA θα ξεπερνούν τα 2,3 εκατομμύρια των δισεκατομμυρίων μαθηματικών πράξεων το δευτερόλεπτο (2,3 petaflops) και θα έχει τη δυνατότητα να φτάσει ως τα 10 με 20 petaflops. Οι μετατροπές αυτές θα ολοκληρωθούν το 2013.
Με την ταχύτητα αυτή, ο Τιτάνας «θα είναι δύο φορές πιο γρήγορος και τρεις φορές πιο οικονομικός στην κατανάλωση ενέργειας» από τον γρηγορότερο υπολογιστή του κόσμου σήμερα, ο οποίος βρίσκεται στην Ιαπωνία.
«Όλοι οι τομείς της επιστήμης θα ωφεληθούν από την σημαντική αύξηση της ταχύτητας, η οποία θα ανοίξει το δρόμο σε νέες ανακαλύψεις που μέχρι σήμερα φαίνονταν αδύνατες», τόνισε ο Τζεφ Νίκολς, εκπρόσωπος του Εθνικού Εργαστηρίου.
«Ο Τιτάνας θα χρησιμοποιηθεί για σημαντικά και διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα, την ανάπτυξη βιώσιμων βιοκαυσίμων, καταλληλότερους κινητήρες και πυρηνική ενέργεια, αλλά και αποτελεσματικότερη ηλιακή ενέργεια», επισήμανε ο ίδιος.
Το εργαστήριο διευκρίνισε πως ο υπολογιστής θα εργάζεται κυρίως για την παραγωγή βιοκαυσίμων, βιομάζας, την εξεύρεση μεθόδων καύσης καυσίμων που θα μολύνουν λιγότερο το περιβάλλον, την δημιουργία νέων υλών για τα φωτοβολταϊκά συστήματα, ακόμα και τους τρόπους επέκτασης της διάρκειας ζωής των πυρηνικών εργοστασίων.
Η Cray ανακοίνωσε πως το συμβόλαιο με το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας είναι 97 εκατομμύρια δολάρια.



Δείτε επίσης:




πηγη
Ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου στην υπηρεσία του περιβάλλοντος Ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου στην υπηρεσία του περιβάλλοντος Reviewed by stoklari on 14.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.