Latest Tweets

About Me

Το χάπι "διαλέγει" τον σύντροφό σας!


Το χάπι "διαλέγει" τον σύντροφό σας!

Το χάπι «διαλέγει» τον σύντροφό σας! Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κάνουν χρήση αντισυλληπτικών χαπιών έχουν την τάση να επιλέγουν άντρες που είναι βαρετοί, αλλά αξιόπιστοι για να δημιουργήσουν μαζί τους οικογένεια.


Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the Royal Society B», οι ορμόνες των αντισυλληπτικών χαπιών απωθούν τις γυναίκες από τους πιο τολμηρούς και περιπετειώδεις τύπους που ενδεχομένως να μην είναι πρόθυμοι για μια μακροχρόνια σχέση. Αντιθέτως, τους στρέφουν προς πιο ευαίσθητους, τρυφερούς και σταθερούς συντρόφους, που έχουν τα φόντα να γίνουν πιστοί σύζυγοι και καλοί μπαμπάδες.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας ρωτήθηκαν περισσότερες από 2.500 γυναίκες από όλον τον κόσμο σχετικά με το πόσο ευτυχισμένες αισθάνονται μέσα στη σχέση τους. Κάποιες από αυτές είχαν γνωρίσει τον σύντροφό τους ενόσω λάμβαναν το χάπι, ενώ άλλες όταν δεν το λάμβαναν.

Οι περισσότερες ωστόσο βρίσκονταν ακόμα με τους πατέρες των παιδιών τους. Εκείνες όμως που είχαν κάνει την επιλογή του συντρόφου τους ενώ έκαναν λήψη αντισυλληπτικών, ανέφεραν μικρότερη σεξουαλική ικανοποίηση σε σχέση με τις άλλες. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισαν τους συντρόφους τους λιγότερο ελκυστικούς και ενθουσιώδεις στην κρεβατοκάμαρα.

Παρ’ όλα αυτά, τους βαθμολόγησαν υψηλότερα σε άλλες κατηγορίες θεωρώντας τους πιο πιστούς, πιο υποστηρικτικούς και καλύτερους «κουβαλητές».

Οι επιστήμονες εξήγησαν ότι οι ορμόνες της γυναίκας διακυμαίνονται φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του μήνα, αυξάνοντας το ενδιαφέρον της προς τα λεγόμενα αρσενικά-άλφα (τους περιπετειώδεις τύπους) με τα καλά γονίδια στις γόνιμες μέρες της.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο η φύση δίνει στη γυναίκα τις καλύτερες πιθανότητες να φέρει στον κόσμο υγιή παιδιά. Τις άλλες μέρες του μήνα η γυναίκα έλκεται περισσότερο από πιο τους αξιόπιστους και τρυφερούς τύπους, που είναι πιθανότερο να μείνουν κοντά της και να τη βοηθήσουν να αναθρέψει την οικογένειά της. Το αντισυλληπτικό χάπι όμως «ισοπεδώνει» αυτή την ορμονική διακύμανση, κάνοντας έτσι τους αξιόπιστους τύπους πιο ελκυστικούς καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.
Δείτε επίσης:

Espressonews.gr
Το χάπι "διαλέγει" τον σύντροφό σας! Το χάπι "διαλέγει" τον σύντροφό σας! Reviewed by stoklari on 13.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.