Latest Tweets

About Me

Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Steve Jobs

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών ο συνιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Apple Στιβ Τζομπς, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο και άλλα προβλήματα υγείας. Ο θάνατός του ανακοινώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος, από την Apple. Εμβληματική....





προσωπικότητα της Silicon Valley, ο Στιβ Τζομπς υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh, του iPod, του iphone και του iPad, φέρνοντας επανάσταση στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Τον περασμένο Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης εταιρείας τεχνολογίας στον κόσμο, δίνοντας τα ηνία στον νυν επικεφαλής της Apple Τιμ Κουκ.
Ο Τζομπς, που έδωσε μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου του παγκρέατος, υπήρξε η ψυχή της Apple που μαζί με την Exxon Mobil συγκαταλέγεται στις δύο κορυφαίες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών με τη μεγαλύτερη αξία.


«Η λάμψη του Στιβ, το πάθος και η ενέργεια του ήταν η πηγή για αμέτρητες καινοτομίες που εμπλουτίζουν και να βελτιώσουν τη ζωή όλων μας. Ο κόσμος είναι ασύγκριτα καλύτερος χάριν του Στιβ» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Apple, η οποία καταλήγει ότι «η μεγάλη του αγάπη ήταν για τη σύζυγό του, Λορέν, και την οικογένειά του. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους και με όλους όσοι είχαν ζήσει από κοντά τα εξαιρετικά χαρίσματά του».

Ανώνυμοι και διάσημοι αφήνουν τα δικά τους μηνύματα θλίψης στο Facebook και το Twitter για το θάνατο του συνιδρυτή της Apple Steve Jobs, χαρακτηρίζοντάς τον «απίστευτο δημιουργό».
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα (τοπική ώρα Σαν Φρανσίσκο), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Jobs, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομά του, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

«Steve ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν’ αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις έγραψε στον «τοίχο» του ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Μια ώρα αργότερα 103.254 χρήστες είχαν κάνει «like» στο μήνυμα αυτό.
Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα. «Αναπαύσου εν ειρήνη Steve Jobs» έγραφε η ομάδα του αμερικανού προέδρου.


«O Steve έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Steve» γράφει στο λογαριασμό του ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρντολντ Σβαρτσενέγκερ.
Αρκετές ήταν και οι ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) που είχαν ήδη δημιουργηθεί μέχρι τις 4:30 (ώρα Ελλάδος}. Μεταξύ αυτών μία ομάδα αριθμούσε 402 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Jobs «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ», όπως έγραφαν χαρακτηριστικά.

Λάτρεις της Apple άρχισαν να συγκεντρώνονται έξω από τα καταστήματα της εταιρίας στη Νέα Υόρκη όπου αφήνουν λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Jobs.

Έξω από το κατάστημα του Σόχο, στην καρδιά του Μανχάταν, συγκεντρώνονταν οι πιο πιστοί φίλοι των προϊόντων της καλιφορνέζικης εταιρίας, όπως και περαστικοί.
Στη σελίδα υποδοχής της Apple αναρτήθηκε μια μαυρόασπρη φωτογραφία του Jobs αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του, ενώ η μηχανή αναζήτησης Google θέτει σε λειτουργία ένα σύνδεσμο που οδηγεί κατευθείαν στην ιστοσελίδα της Apple. Το υπόλοιπο της ιστοσελίδας και κυρίως το διαδικτυακό κατάστημα, είναι προσβάσιμο μέσω ενός μενού.

Στη φωτογραφία που δημοσιεύει η Apple, ο συνιδρυτής της φοράει τα χαρακτηριστικά μικρά στρογγυλά γυαλιά του και το ζιβάγκο του, και υπάρχει η φράση « Steve Jobs 1955-2011».
Στη σελίδα της Google, κάτω από τη γραμμή που προορίζεται για αναζήτηση στο internet μια απλή αναφορά «Steve Jobs 1955-2011» στέλνει τον χρήστη απευθείας στη σελίδα υποδοχής της Apple.
«Η Apple έχασε έναν οραματιστή και έναν ιδιοφυή δημιουργό και ο κόσμος έχασε έναν απίστευτο άνθρωπο. Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρία που μόνο αυτός μπορούσε να έχει δημιουργήσει και το πνεύμα του θα είναι πάντα το θεμέλιο της Apple», έγραψε ο επικεφαλής της εταιρείας Τιμ Κουκ, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τους εργαζόμενους του ομίλου.
Δείτε επίσης:

 Πηγη: trelokouneli.gr
Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Steve Jobs Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Steve Jobs Reviewed by stoklari on 6.10.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.