Latest Tweets

About Me

Ζητούν το χαράτσι από άστεγους σεισμοπαθείς




Καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα κατεστραμμένα σπίτια τους

Δεν έχουν πού να μείνουν, αφού οι κατοικίες τους καταστράφηκαν από το φαινόμενο των συνεχών μικρών σεισμικών δονήσεων και η κυβέρνηση τους θυμήθηκε στέλνοντας τους το χαράτσι των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ!


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι σεισμοπαθείς κοινοτήτων του Δήμου Οιχαλίας στη Μεσσηνία παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προσωρινή στέγη -ούτε καν σε λυόμενα- καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα κατεστραμμένα σπίτια τους.

Από τον περασμένο Ιούνιο στην περιοχή σημειώνονται σχεδόν καθημερινά μικροί έως και μέτριοι σεισμοί (ο μεγαλύτερος ήταν 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ). Το σπάνιο αυτό φαινόμενο επέφερε σοβαρές ζημιές σε κτίρια, κυρίως των κοινοτήτων Κατσαρού και Μερόπης. Τουλάχιστον 30 κτίρια είναι μη κατοικήσιμα, με τις οικογένειες αυτές να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Ωστόσο, το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών κωφεύει προκλητικά στα επανειλημμένα αιτήματα του δημάρχου Οιχαλίας Φίλιππου Μπάμη για την εξεύρεση λύσης. Και δεν είναι μόνο αυτές οι οικογένειες που πλήττονται καθώς περισσότερα από 300 κτίρια έχουν υποστεί μικρότερες, αλλά όχι αμελητέες φθορές.

Οι ιδιοκτήτες τους έχουν υποβάλει αιτήσεις αρωγής στο Ταμείο Αποκατάστασης Σεισμοπαθών, που όμως κωλυσιεργεί επιδεικτικά. Μάλιστα προχθές, παράγοντας του ΤΑΣ δήλωσε στον δήμαρχο Οιχαλίας ότι τα συνεργεία δεν μπορούν να κατέβουν από την Αθήνα για ελέγχους, γιατί δεν έχουν βενζίνη για τα κρατικά αυτοκίνητα.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Δήμος Οιχαλίας αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες για να κηρυχτεί σεισμόπληκτη η περιοχή και να αναδειχτεί το μείζον πρόβλημα.


Δείτε επίσης:



πηγη
Ζητούν το χαράτσι από άστεγους σεισμοπαθείς Ζητούν το χαράτσι από άστεγους σεισμοπαθείς Reviewed by stoklari on 6.11.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.