Latest Tweets

About Me

Σεξ με προφυλάξεις διαλέγουν οι άντρες με λεφτά


Σεξ με προφυλάξεις διαλέγουν οι άντρες με λεφτά

Το στερεότυπο που θέλει τους άντρες με αυξημένη τεστοστερόνη να άγονται από αυτήν και να είναι ριψοκίνδυνοι στο σεξ, καταρρίπτει μια νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, οι νεαροί άντρες με τα υψηλότερα επίπεδα της ορμόνης αυτής, έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να προτιμούν το σεξ με προφυλάξεις.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, στο Αν Άρμπορ, οι οποίοι επιστράτευσαν 78 πρωτοετείς φοιτητές του πανεπιστημίου.
Η επιλογή των νεαρών φοιτητών (ήταν όλοι 18 και 19 ετών) δεν ήταν τυχαία, κατά την επικεφαλής ερευνήτρια δρα Σάρι βαν Άντερς, συμπεριφορική νευροενδοκρινολόγο στο πανεπιστήμιο. Όπως εξήγησε, ο πρώτος χρόνος στο πανεπιστήμιο σηματοδοτεί για πολλούς νέους την δραστήρια ενασχόληση με το σεξ.
Οι νεαροί ήταν ως επί το πλείστον ετεροφυλόφιλοι και από οικογένειες με υψηλό οικογενειακό εισόδημα. Όλοι τους συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για την υγεία τους, την σεξουαλική ζωή και την στάση τους απέναντι στη χρήση προφυλακτικού.
Όλοι έδωσαν επίσης δείγματα σιέλου, από τα οποία οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα της τεστοστερόνης.
Οι απαντήσεις των νεαρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν πως όσο υψηλότερα ήταν τα επίπεδα της τεστοστερόνης στον οργανισμό τους, τόσο πιο θετικά αντιμετώπιζαν τη χρήση προφυλακτικού στο σεξ.
Επιπλέον, είχαν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ με προφυλακτικό, ακόμη κι όταν η σύντροφός τους δεν ήταν και τόσο θετική με αυτό.
Αντιθέτως, οι φοιτητές με χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης έδειξαν να είναι λιγότερο δεκτικοί απέναντι στα προφυλακτικά και είχαν λιγότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν να τα χρησιμοποιήσουν όταν η ερωτική σύντροφος έδειχνε απρόθυμη γι’ αυτό, γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Σεξουαλικής Ιατρικής» (JSM).
Η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη του ανδρικού φύλου και σχετίζεται με την τόλμη και την αυτοπεποίθηση, καθώς και με τις ριψοκίνδυνες αποφάσεις, δήλωσε η δρ Άντερς.
Από την άλλη πλευρά, η χρήση του προφυλακτικού γεννά σε πολλούς αρνητικά συναισθήματα και η επιμονή σε αυτήν μπορεί να απαιτεί περισσότερη τόλμη και αυτοπεποίθηση πως ο ερωτικός σύντροφος δεν θα αντιδράσει αρνητικά.


Δείτε επίσης:


Σεξ με προφυλάξεις διαλέγουν οι άντρες με λεφτά Σεξ με προφυλάξεις διαλέγουν οι άντρες με λεφτά Reviewed by stoklari on 21.11.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.