Latest Tweets

About Me

Ποιοι 11 πολιτικοί φυλακίστηκαν από το 1847 ως σήμερα




Ποιοι πολιτικοί φυλακίστηκαν από το 1847 μέχρι σήμερα και ποια σκάνδαλα βρίσκονται πίσω από αυτά τα πολιτικά πρόσωπα;
Όσο η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό για το οικονομικό τέλμα στο ποίο έχει οδηγηθεί η χώρα από την κακοδιαχείριση των κυβερνώντων, τόσο φουντώνει το λαϊκό αίτημα για απονομή δικαιοσύνης.

1. Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης Στέφανου Σκουλούδη, το 1916 (δεν παραπέμφθηκαν τελικώς).
2. Όλα τα μέλη της Κυβέρνησης Θεώδορου Παγκάλου, το 1926 (δεν παραπέμφθηκαν τελικώς).
3. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος το 1930 (ενώπιον 30μελούς επιτροπής της Γερουσίας) για απιστία σχετικά με την εκχώρηση άδειας καζίνο στην Ελευσίνα, καταδικάστηκε σε 2 χρόνια φυλάκιση και πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων.
4. Ο Υπουργός Πάνος Χατζηπάνος το 1950 για το σκάνδαλο Χατζηπάνου (απιστία κατά του Δημοσίου, ατασθαλίες κατα τη διανομή πετρελαίου) καταδικάστηκε το 1951 σε φυλάκιση 2 μηνών με τριετή αναστολή.
5. Μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης Κωνσταντίνου Δόβα το 1962 (δεν παραπέμφθηκαν τελικώς).
6. Έξι Υπουργοί της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή (Κ. Καραμανλής, Ν. Μάρτης, Α. Πρωτοπαπαδάκης, Π. Παπαληγούρας, Δ. Χέλμης, Λ. Μπουρνιάς) το 1965 (εκ προθέσεως βλάβη των συμφερόντων του κράτους, δεν παραπέμφθησαν τελικώς).
7. Ένας ακόμη Υπουργός και δύο Υφυπουργοί της Κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1965 (Ε. Αβέρωφ, Α. Γεροκωστόπουλος και Δ. Δαβάκης, παράνομη διαχείριση και διάθεση μυστικών κονδυλίων δεν παραπέμφησαν τελικώς).
8. Ο Υφυπουργός Οικονομικών Ν. Αθανασόπουλος, παραπέμφθηκε το 1989, δικάστηκε το 1990 (ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, χρήση πλαστού εγγράφου, απλή συνέργεια σε νόθευση βιβλίων απόπλου-κατάπλου λιμεναρχείου Καβάλας), καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και έξι μηνών η Βουλή, όμως, τη 17η Ιανουαρίου 1994, συγκατατέθεσε στην άρση των εννόμων συνεπειών αυτής της καταδίκης.
9. Ο Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου και οι Υπουργοί Εθνικής Οικονομίας Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας, Δικαιοσύνης Μ. Κουτσόγιωργας, ο Υφυπουργός Βιομηχανίας, Έρευνας, Τεχνολογίας Γ. Πέτσος, παραπέμφθηκαν το 1989 και η δίκη έγινε το 1992. Ο Α. Παπανδρέου παραπέμφθηκε για ηθική αυτουργία σε απιστία, δωροληψία και δολία αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και αθωώθηκε.
10. Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης παραπέμφθηκε για παράβαση του άρθρου 2 του Ν.Δ. 802/71, επειδή δεν έλαβε μέτρα ελέγχου της Τράπεζας Κρήτης, τελικώς όμως δεν δικάστηκε λόγω μη άρσης της ασυλίας του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
11. Ο Δημήτρης Τσοβόλας παραπέμφθηκε για απιστία περί την υπηρεσία, καταδικάστηκε σε φυλάκιση δυόμιση ετών και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, η Βουλή, όμως, με την απόφαση της 26ης Νοεμβρίου 1993, συγκατέθεσε στην απονομή χάριτος και στην άρση των έννομων συνεπειών της καταδίκης.


Δείτε επίσης:



το ειδαμε εδω
Αν σου άρεσε κάνε
"like"
Ποιοι 11 πολιτικοί φυλακίστηκαν από το 1847 ως σήμερα Ποιοι 11 πολιτικοί φυλακίστηκαν από το 1847 ως σήμερα Reviewed by stoklari on 21.1.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.