Latest Tweets

About Me

Επιμήκυνση πέους: Όσα θέλετε να ξέρετε



Όλοι οι άνδρες, ακόμα και οι πιο...προικισμένοι, έχουν κάποια στιγμή σκεφτεί ότι ίσως η σεξουαλική τους ζωή να ήταν πιο επιτυχημένη αν διέθεταν μεγαλύτερη... αυτοπεποίθηση. Για κάποιους από αυτούς, η ανάγκη αυτή δικαιολογείται, καθώς πιθανώς να αντιμετωπίζουν κάποιο αντικειμενικό πρόβλημα. Οι περισσότεροι, όμως, πάσχοντας από
ανασφάλεια για το μέγεθος του πέους τους θεωρούν ότι the bigger the better. Όπως χαρακτηριστικά περιγράφει η συμβουλευτική ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, κ. Ειρήνη Τζελέπη, «σημαντικός αριθμός ανδρών επισκέπτεται το γραφείο ειδικών με το άγχος της μικροφαλλίας». Τα άτομα αυτά ανησυχούν ότι δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν σεξουαλικά τους συντρόφους τους και ότι πιθανώς αυτοί να τους αξιολογήσουν και να τους εξευτελίσουν για το μικρό αντρικό τους όργανο. «Μοιάζει σα να μην αντιλαμβάνονται την συναισθηματική διάσταση της σεξουαλικής πράξης», λέει η ψυχολόγος, και παρόλο που οι σχετικές εξετάσεις που πραγματοποιηθούν μπορεί να δείξουν ότι το μέγεθος του πέους τους κινείται σε φυσιολογικά όρια, εκείνοι και πάλι δεν θα πειστούν. Σύμφωνα με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, το φυσιολογικό μέγεθος του πέους σε στύση κυμαίνεται από 12 έως 16 εκατοστά.

«Οι πραγματικοί φόβοι των αντρών αυτών έχουν να κάνουν με το ότι νιώθουν ‘μη επαρκείς’ ως άντρες», λέει η κ. Τζελέπη, η οποία διακρίνει το πρότυπο του «μεγάλου και δυνατού» άνδρα, τις συγκρίσεις σε συγκεκριμένους χώρους συνάθροισης ανδρών, την πορνογραφία και τις διαφημίσεις ως αιτίες που δημιουργούν στους άνδρες τέτοιου είδους ανασφάλειες.
Σε κάθε περίπτωση, τονίζει, η λύση δεν βρίσκεται στην φαλλοπλαστική. Μαζί της φαίνεται να συμφωνεί και ο χειρούργος-ουρολόγος κ. Πέτρος Θάνος, ο οποίος συμβουλεύει πως «θα πρέπει να υπάρχει τεκμηριωμένος ιατρικός λόγος (π.χ. buried penis, κάκωση, προβλήματα ενδοκρινολογικής φύσεως) για να προχωρήσει κανείς σε φαλλοπλαστική και με βάση αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προταθεί η ανάλογη θεραπεία».
Καθώς οι μη επεμβατικές μέθοδοι επιμήκυνσης (π.χ. αντλίες κενού, φαρμακευτική αγωγή ή κρεμαστά βάρη) επιφέρουν αμφισβητούμενα αποτελέσματα, στις περισσότερες περιπτώσεις η θεραπεία που προτείνεται είναι η αισθητική φαλλοπλαστική, με την μορφή χειρουργικής επέμβασης.

Πώς γίνεται η αισθητική φαλλοπλαστική;Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο ενημερώνει πως «η αισθητική και λειτουργική φαλλοπλαστική είναι ουσιαστικά μία αλλαγή της σχέσης του ανατομικού έσω φαλλού με το έξω τμήμα του, το οποίο είναι και ορατό». Το έσω τμήμα, δηλαδή, αλλάζει θέση με αυτό που συνδέεται με το ηβικό κόκαλο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης επιμήκυνσης μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και πάχυνση, αυξάνοντας την περίμετρο του φαλλού με φύλλα από ειδικά επεξεργασμένο δέρμα και λίπος. Η νέα τεχνική για την μεγέθυνση περιλαμβάνει ένα ειδικό βιοσυνθετικό υλικό (scafoil), το οποίο, όταν εμποτίζεται με τον ορό του ίδιου του άνδρα αποκτά ιδιότητες αυτομοσχεύματος.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η επέμβαση διαρκεί περίπου μία ώρα, δεν χρειάζεται νοσηλεία, ούτε ιδιαίτερη μετεγχειρητική παρακολούθηση και, φυσικά, πραγματοποιείται από ειδικευμένο γιατρό, ουρολόγο ή πλαστικό.

Οι απορίες σας…
Ζητήσαμε από δέκα άνδρες να εκφράσουν τις απορίες τους σχετικά με το θέμα της επιμήκυνσης πέους και απαντήσεις στους προβληματισμούς τους έδωσε ο χειρούργος ουρολόγος κ. Πέτρος Θάνος.

«Μέχρι πόσα εκατοστά μπορεί να επιμηκυνθεί;»
Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προσφέρει αύξηση, όσον αφορά το μήκος, κατά 2 έως και -μέγιστο- 5 εκατοστά.

«Υπάρχει πόνος μετεγχειρητικά;»
Πόνος σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει. Μόνο σε φάση στύσης, για έως μία εβδομάδα μετά την επέμβαση, μπορεί να υπάρξει ήπιος πόνος. Αυτό, βέβαια, εξαρτάται και από το αν ο γιατρός θα βάλει ελαστικό επίδεσμο μετά το χειρουργείο και πόσο γρήγορα θα αφαιρεθεί ο επίδεσμος αυτός –καλό είναι να μην αφαιρεθεί νωρίτερα από όσο θα συμβουλεύσει ο γιατρός.

«Το νιώθεις σαν ξένο μέλος στο σώμα σου;»
Όχι, εφόσον δεν τοποθετείται κάποιο μόσχευμα αλλά γίνεται τομή κρεμαστήριου συνδέσμου στην ρίζα του πέους. (Πρόκειται για τον σύνδεσμο που δίνει ανοδική κλίση στο πέος όταν βρίσκεται σε στύση).

«Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα ή πρέπει να επαναλάβει κανείς την εγχείρηση;»
Μετά την αποκατάσταση και για τουλάχιστον δύο μήνες κάθε νύχτα πρέπει να τοποθετείται το extender, ένα μηχάνημα που «τραβάει» το πέος για να διατηρηθεί το μήκος του, καθώς υπάρχει η τάση να γίνονται συμφύσεις. Αν δεν τοποθετηθεί αυτό το μηχάνημα το πέος μπορεί όχι μόνο να επανέλθει στο αρχικό του μέγεθος, αλλά ακόμα και να μικρύνει.

«Υπάρχουν κίνδυνοι; Π.χ. να μην ξαναϋπάρξει στύση ή να εμφανιστεί καρκίνος»
Καρκίνος όχι, αλλά μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στύσης και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που πρέπει να προσέξει κανείς πριν προχωρήσει σε μία τέτοια επέμβαση: Πριν από κάθε επέμβαση πέους θα πρέπει να γίνεται έλεγχος της ανατομίας και της αγγειακής λειτουργίας του. Η εξέταση μπορεί να γίνει με δυναμικό Doppler πέους και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά την επέμβαση.

«Μπορείς να αρχίσεις ‘δράση’ αμέσως;»
Ναι, συνήθως μετά τον πρώτο μήνα.

«Πόσο κοστίζει;»
Ανάλογα την επέμβαση που θα χρειαστεί κανείς (π.χ. επιμήκυνση, πάχυνση ή και τα δύο), το κόστος ξεκινά από 2.000-3.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10.000 ευρώ.


Δείτε επίσης:



πηγη
Αν σου άρεσε κάνε
"like"





Επιμήκυνση πέους: Όσα θέλετε να ξέρετε Επιμήκυνση πέους: Όσα θέλετε να ξέρετε Reviewed by stoklari on 26.1.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.