Latest Tweets

About Me

Tα 5 καλύτερα smartphones του 2011



Πολλά τα νέα μοντέλα “έξυπνων” κινητών που παρουσιάστηκαν μέσα στη χρονιά. Δείτε τα πέντε που διακρίθηκαν…


Apple iPhone 4S

Πρώτο στη σχετική λίστα δε θα μπορούσε να είναι άλλο από το νέο iPhone της Apple, έστω και αν παρά τις εκτιμήσεις, επρόκειτο τελικά για μια αναβάθμιση του iPhone 4.

Το πανομοιότυπο, λοιπόν, με το iPhone 4, δέχτηκε ένα σημαντικό εσωτερικό λίφτινγκ. Κατ' αρχήν στηρίζεται στο διπύρηνο επεξεργαστή A5 που προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερα γραφικά. Διαθέτει μία ανασχεδιασμένη κεραία, προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα συνδεσιμότητας τα οποία είχαν αναφερθεί με το iPhone 4. Επίσης, το νέο iPhone είναι διεθνούς εμβέλειας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει σε GSM και CDMA δίκτυα.

Διαθέτει μία αναβαθμισμένη κάμερα 8 megapixel, η οποία είναι κατά 33% πιο γρήγορη από αυτήν του προηγούμενου μοντέλου και περιλαμβάνει ένα υβριδικό φίλτρο υπέρυθρων. Μπορεί επίσης να τραβήξει video στα 1080p.

Επίσης αναβαθμισμένη είναι και η μπαταρία του iPhone 4S, η οποία μπορεί να υποστηρίξει 8 ώρες ομιλίας σε 3G δίκτυο, 6 ώρες πλοήγησης σε 3G, 9 ώρες πλοήγησης σε Wi-Fi, 10 ώρες προβολής βίντεο και 40 ώρες μουσικής.

Το iPhone 4S είναι και το πρώτο iPhone που προσφέρει χωρητικότητα και στα 64 GB. Επίσης, μια καινοτομία του είναι το Siri, ένα ευφυές σύστημα φωνητικών εντολών το οποίο αλλάζει τον τρόπο επικοινωνίας με την συσκευή.

Το iPhone 4S κυκλοφορεί στα €669 (16GB), €789 (32GB) και €889 (64GB).



Samsung Galaxy S II

Ένα πραγματικά εξαιρετικό smartphone που γνώρισε –και γνωρίζει- σημαντική εμπορική επιτυχία. Ιδιαίτερα κομψό και ελαφρύ, ήρθε να πλασαριστεί στις κορυφαίες θέσεις των smartphones το 2011.

Βασίζεται στην πλατφόρμα Android 2.3 Gingerbread, ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz και συνδεσιμότητα 4G (HSPA+ 21Mbps). Από πλευράς οθόνης στηρίζεται σε μία super AMOLED Plus στις 4,27 ίντσες, η οποία - σύμφωνα με την εταιρεία - προσφέρει υψηλές επιδόσεις χωρίς να επιβαρύνει τη διάρκεια λειτουργίας της μπαταρίας. Επίσης είναι εξοπλισμένο με φωτογραφική μηχανή 8 megapixel και βιντεοκάμερα με δυνατότητα εγγραφής και αναπαραγωγής βίντεο 1080p HD.

Επίσης το Galaxy S II έχει τη δυνατότητα να ενσωματώνει την τεχνολογία Near Field Communication (NFC) για χρηματικές συναλλαγές μέσω κινητού τηλεφώνου και άλλες υπηρεσίες σε συνεργασία με τοπικούς παρόχους.

H “ναυαρχίδα” της Samsung υποστηρίζει μία γκάμα φορητών λύσεων για επαγγελματική χρήση, ενώ εισάγει την έννοια των Samsung Hubs, μία σειρά ολοκληρωμένων εφαρμογών κινητού τηλεφώνου, σχεδιασμένες να ταιριάζουν στις δραστηριότητες των χρηστών. Ήδη η εταιρεία έχει παρουσιάσει τα Social Hub Premium, Readers Hub, Game Hub και Music Hub.

Στην Ελλάδα, θα το βρείτε γύρω στα 500 ευρώ (με μνήμη 16GB).

HTC Sensation XE με Beats Audio

Ασφαλώς μια εξαιρετική πρόταση από την HTC, με “θηριώδη” διπλοπύρηνο επεξεργαστή στο 1,5 GHz, υποστήριξη της τεχνολογίας επαγγελματικού ήχου Beats Audio και τα αντίστοιχα σούπερ ακουστικά.

Βασίζεται στο Android 2.3 GingerBread με το γνωστό περιβάλλον λειτουργίας HTC Sence να έχει αναβαθμιστεί στην έκδοση 3.5.

Η κάμερα είναι στα 8 megapixel, με αυτόματη εστίαση, διπλό LED φλας και εγγραφή βίντεο ΗD (1080p), ενώ η οθόνη είναι μια S-LCD αφής στις 4.3 ίντσες, με ανάλυση 960x540 pixels. Όσον αφορά στις προδιαγραφές συνδεσιμότητας, βρίσκουμε HSDPA 14.4 Mbps, HSUPA 5.76 Mbps, Wi-Fi b/g/n με DLNA, και Bluetooth 3.0 με A2DP.

Πολύ καλή είναι και η μπαταρία στα 1730 mAh, ικανή να ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του κινητού.

Η τιμή του είναι στα €599.

Βeats Audio

Το Sensation XE είναι η πρώτη συσκευή που προσφέρει την εμπειρία Beats Audio - ένα συνδυασμό λογισμικού και υλικού που επιτρέπει στον χρήστη να ακούει μουσική, όπως ακριβώς την προόριζε να ακουστεί ο καλλιτέχνης. Όταν η συσκευή χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τα αποκλειστικά ακουστικά Beats by Dr. Dre, ενεργοποιείται αυτόματα το σχεδιασμένο ειδικά για την HTC ηχητικό προφίλ Beats by Dr. Dre και η αναπαραγωγή των ηχητικών κομματιών προσαρμόζεται ειδικά για ακουστικά.

Όποτε χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε από τις πολλές μουσικές υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στο Android market, θα διαπιστώσετε πιο πλούσια μπάσα και πιο ζωηρά φωνητικά, καθώς και ένα νέο επίπεδο καθαρότητας και εύρους που αποδίδουν τον ήχο όπως τον προόριζε να ακουστεί ο καλλιτέχνης.

Motorola RAZR

Ένα από τα δημοφιλέστερα brands στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας επανέφερε στην αγορά η Motorola, με ένα νέο ισχυρό smartphone το οποίο ξεχωρίζει και για τη σχεδίασή του. Το πρώτο Motorola RAZR εμφανίστηκε το 2003 και σε διάστημα τριών ετών πούλησε περισσότερα από 50 εκατομμύρια κομμάτια, κυρίως εξαιτίας της πολύ λεπτής σχεδίασής του.

Στη λεπτή σχεδίαση ποντάρει και η νέα έκδοση του RAZR, η οποία πέραν του ονόματος δεν έχει καμία σχέση με την αρχική, καθώς αποτελεί ένα σύγχρονο Android smartphone. Το Droid RAZR είναι μάλιστα το λεπτότερο smartphone που υπάρχει σήμερα με πάχος που δεν ξεπερνά τα 7,1 χιλιοστά.

Το νέο smartphone της Motorola ενσωματώνει οθόνη 4,3 ιντσών, τεχνολογίας Super AMOLED και ανάλυσης 960x540, η οποία μάλιστα βρίσκεται από γυαλί τύπου Gorilla που προσφέρει αυξημένη ανθεκτικότητα. Η πίσω δε πλευρά του κινητού είναι κατασκευασμένη από ίνες Kevlar. Η εταιρεία μάλιστα υπόσχεται ότι το κινητό θα επιζήσει μετά από μία βουτιά στο νερό. Οι θαρραλέοι μπορούν να ρισκάρουν αν η Motorola λέει την αλήθεια…

Στο εσωτερικό του RAZR βρίσκεται ένας διπύρηνος επεξεργαστής στο 1,2 GHz, 1GB RAM και 16GB αποθηκευτικό χώρο. Επίσης περιλαμβάνει κάμερα 8 megapixel με δυνατότητα 1080p και υποστηρίζει δίκτυο 4G LTE.

To κόστος του στα €599.

Nokia Lumia 800

Oυσιαστικά ο πρώτος καρπός της συνεργασίας Nokia-Microsoft και της υιοθέτησης των Windows Phone ως βασικό λειτουργικό των smartphones της μεγάλης φινλανδικής εταιρείας.

Το Lumia 800, που το περιμένουμε το Γενάρη του νέου έτους, είναι ένα high-end μοντέλο το οποίο είναι ουσιαστικά το Nokia Ν9 με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Περιλαμβάνει καμπυλωμένη οθόνη 3,7 ιντσών τεχνολογίας AMOLED ClearBlack και επεξεργαστή στα 1,4 GHz με hardware επιτάχυνση και επεξεργαστή γραφικών. Επίσης περιλαμβάνει κάμερα 8 megapixels με οπτικά Carl Zeiss και HD video.

Από πλευράς μνήμης ενσωματώνει 16GB εσωτερική μνήμη και 25GB δωρεάν χώρο στην cloud υπηρεσία SkyDrive. Σύμφωνα με τη Nokia προσφέρει μεταξύ άλλων ευκολία στην πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα και βελτιωμένη απόδοση στο Internet.

Θα είναι διαθέσιμο σε ποικιλία χρωμάτων και η λιανική τιμή του θα ανέλθει λίγο πάνω από τα €500.


http://www.neo2.gr
Αν σου άρεσε κάνε
"like"



Tα 5 καλύτερα smartphones του 2011 Tα 5 καλύτερα smartphones του 2011 Reviewed by stoklari on 28.1.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.