Latest Tweets

About Me

Η λίμνη των Ναζί και των... εξωγήινων (Pics)

Έπρεπε να τρυπάνε μια δεκαετία ώστε να φτάσουν  στην επιφάνεια της Λίμνης Βοστόκ. Εκεί κάτω από  τέσσερα χιλιόμετρα πάγου, μια Ρωσική αποστολή,  βρήκε την  απομονωμένη εδώ και εκατομμύρια χρόνια γιγάντια μάζα γλυκού νερού.
Οι πρώτες ενδείξεις για την ύπαρξή της ήρθαν από βρετανικά ραντάρ τη δεκαετία του 1970. η λίμνη είναι μια από τις  370 λίμνες που έχουν εντοπιστεί τα τελευταία χρόνια κάτω από το κάλυμμα πάγου της Ανταρκτικής.

Εδώ είναι που αρχίζουν και οι θεωρίες καθώς το γλυκό νερό της Λίμνης Βοστόκ δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα εδώ και 14 με 20 εκατομμύρια χρόνια, και οι επιστήμονες ελπίζουν να ανακαλύψουν εξωτικές μορφές ζωής που ακμάζουν στο αιώνιο, απομονωμένο σκοτάδι.



 Πολλοί επιστήμονες θεωρούν μάλιστα ότι η εξερεύνηση της λίμνης θα δώσει στοιχεία για τις μορφές ζωής που ενδέχεται να φιλοξενούν οι υπόγειοι ωκεανοί της Ευρώπης, δορυφόρου του Δία, καθώς και του Εγκέλαδου, φεγγαριού του Κρόνου.
Οι πιο τραβηγμένες θεωρίες κάνουν λόγο εξωγήινες μορφές ζωής και ναζιστική μυστικά. Το RIA Novosti, αναφέρει ότι ο Γερμανός Ναύαρχος  Karl Donitz υποστήριξε ότι τι 1943 "Γερμανικό υποβρύχιο δημιούργησε ένα απόρθητο φρούριο για τον Χίτλερ στην άλλη άκρη του κόσμου".

 Έτσι λίγο πριν την παράδοση το 1945, άρχισαν να χτίζουν ένα σπήλαιο μέσα στο Πάγο της λίμνης Βοστόκ στην οποία  στεγάζονται  "αρκετά κιβώτια με κειμήλια από το Τρίτο Ράιχ, συμπεριλαμβανομένων των μυστικών αρχείων του Χίτλερ".
Μια άλλη θεωρία αναφέρει ότι το υποβρύχιο U-977 παρέδωσε τα λείψανα του Χίτλερ και της Εύα Μπράουν.



Κίνδυνος μόλυνσης
Η ρωσική γεώτρηση στη Λίμνη Βοστόκ παρέμενε για χρόνια αμφιλεγόμενη, καθώς αρκετοί ειδικοί ανησυχούσαν για ενδεχόμενη μόλυνση των νερών από το γεωτρύπανο.
Η προσπάθεια ξεκίνησε το 1998 και πέρυσι κατάφερε να φτάσει μόλις λίγα μέτρα από την επιφάνεια της λίμνης. Εκεί, όμως, οι Ρώσοι επιστήμονες αναγκάστηκαν να σταματήσουν λόγω των ανησυχιών για αλλοίωση του απομονωμένου περιβάλλοντος, αλλά και λόγω της άφιξης του σκληρού χειμώνα.

 Φέτος, η ρωσική αποστολή ακολούθησε μια διαφορετική τακτική: πέντε μέτρα πάνω από την επιφάνεια της λίμνης, το συμβατικό γεωτρύπανο της γεώτρησης αντικαταστάθηκε από ένα θερμαντικό στοιχείο που έλιωσε τον πάγο μέχρι να φτάσει το επιθυμητό βάθος.
Η ανάλυση των πολύτιμων δειγμάτων θα μπορούσε στο μέλλον να ανοίξει νέα εποχή στη γεωλογία και την αστροβιολογία, δεδομένου ότι η Λίμνη Βοστόκ είναι από τα πλέον απομονωμένα συστήματα του πλανήτη. 
 
Οι 100 εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο
Δείτε επίσης:



πηγη
Αν σου άρεσε κάνε
"like"


Η λίμνη των Ναζί και των... εξωγήινων (Pics) Η λίμνη των Ναζί και των... εξωγήινων (Pics) Reviewed by stoklari on 7.2.12 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.