ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ ΚΕΪΚ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

· Βουτυρώνουμε ένα μεταλλικό δαχτυλίδι διαμέτρου 18 εκ (ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ταψί για σάντουιτς ). Κατόπιν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε το μέλι και το βούτυρο μαζί μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και χτυπάμε μέσα το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το αυγό.
· Μετά ανακατεύουμε το γάλα και τη σόδα μαζί και προσθέτουμε στο μείγμα. Το αδειάζουμε με κουτάλι στη φόρμα για κέικ, ραντίζουμε με τις νιφάδες αμύγδαλου και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να είναι σφιχτό στο άγγιγμα.
· Κρυώνουμε πάνω σε σχάρα. Ραίνουμε με καθαρό μέλι και πασπαλίζουμε με ψημένες νιφάδες αμύγδαλου για τελείωμα.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι υπέροχο όταν σερβίρεται μ' ένα εξαιρετικό τσάι του οίκου Taylors of Harrogate


- 200 ml καθαρό μέλι
- 25 γρ βούτυρο
- 170 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως που φουσκώνει μόνο του
- μια πρέζα αλάτι
- ½ κ.γ μίξη μπαχαρικών (mixed spice)
- ¼ κ.γ σκόνη μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ σκόνη κανέλα
- 1 μεσαίου μεγέθους αβγό
- ¾ κ.γ σόδα φαγητού
- 3 κ.σ γάλα
- νιφάδες αμύγδαλου για διακόσμηση
ΠΗΓΗ: 
DEGUSTIBUS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.