· Βουτυρώνουμε ένα μεταλλικό δαχτυλίδι διαμέτρου 18 εκ (ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ταψί για σάντουιτς ). Κατόπιν προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ζεσταίνουμε το μέλι και το βούτυρο μαζί μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και χτυπάμε μέσα το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το αυγό.
· Μετά ανακατεύουμε το γάλα και τη σόδα μαζί και προσθέτουμε στο μείγμα. Το αδειάζουμε με κουτάλι στη φόρμα για κέικ, ραντίζουμε με τις νιφάδες αμύγδαλου και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να είναι σφιχτό στο άγγιγμα.
· Κρυώνουμε πάνω σε σχάρα. Ραίνουμε με καθαρό μέλι και πασπαλίζουμε με ψημένες νιφάδες αμύγδαλου για τελείωμα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι υπέροχο όταν σερβίρεται μ' ένα εξαιρετικό τσάι του οίκου Taylors of Harrogate
Δεν υπάρχουν σχόλια: