ΣΥΝΤΑΓΕΣ > ΚΡΕΑΤΙΚΑ-ΚΟΝΤΡΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΞΙΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ


Ετοιμάζουμε το μείγμα με το σκόρδο, το δεντρολίβανο, την αντσούγα, το αλάτι και το πιπέρι.

Ανοίγουμε τρύπες στο κρέας και
τοποθετούμε σε καθεμία λίγο από το μείγμα.


Δένουμε το κρέας με σπάγκο κουζίνας ( έτσι δεν θα χάσει το σχήμα του στο μαγείρεμα), προσθέτουμε περισσότερο δεντρολίβανο και το αφήνουμε να μαριναριστεί στο λάδι για τουλάχιστον μία ώρα.

Το τοποθετούμε κατόπιν σε ένα μεγάλο τηγάνι με καυτό λάδι που αχνίζει και ζεματίζουμε κι από τις δυο πλευρές.

Κατόπιν, ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ή περισσότερο, σύμφωνα με την προτίμησή μας.

Βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε ραντισμένο με ξίδι βαλσάμικο και λίγες σταγόνες από τη σάλτσα του μαγειρέματος.



Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά.
Σερβίρει: 4 άτομα
- 600/700 γρ. κρέας κόντρα φιλέτο
- 3 κ.γ. αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 ξαρμυρισμένα φιλέτα αντσούγας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι και μαύρο πιπέρι
- μερικά κλωναράκια δεντρολίβανο
- 1 κ.γ. “extra” ξίδι βαλσάμικοτου οίκου Mazzetti  
ΠΗΓΗ: 
DE GUSTIBUS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.