Latest Tweets

About Me

Σηµείωµα ταξίδεψε στις βόρειες θάλασσες επί 24 χρόνια


Σηµείωµα ταξίδεψε στις βόρειες θάλασσες επί 24 χρόνια


Ηταν πέντε χρονών παιδί ο Φρανκ, όταν το 1987 µε τη βοήθεια του πατέρα του έγραψε ένα σηµείωµα, το έβαλε σ’ ένα µπουκάλι και το πέταξε στη Βαλτική Θάλασσα.

«Εάν βρεις αυτό το γράµµα, απάντησέ µου και θα σου γράψω ξανά», διεµήνυε ο νεαρός Γερµανός σε όποιονέβρισκε το µπουκάλι, συµπληρώνοντας ασφαλώς τη διεύθυνσή του. Γεγονός που συνέβη µεν αλλά µε 24 χρόνια καθυστέρηση. Κάλλιο αργά παρά ποτέ όµως. Πριν από λίγες µέρες, ο 13χρονος Ρώσος Ντανίλ Καρότκι έκανε έναν από τους συνηθισµένους περιπάτους του σε µια τεράστια αµµουδιά (100 χλµ.) του Καλίνινγκραντ, στις νοτιοανατολικές ακτές της Βαλτικής. Κάποια στιγµή,από µακριά είδε ένα αντικείµενο ναλαµπυρίζει. Το πλησίασε και προς έκπληξή τουδιαπίστωσεότι επρόκειτο για ένα απλό µπουκάλι, αλλά µε περιεχόµενο.

«Μου κίνησε την περιέργεια. Εµοιαζε µε µπουκάλι και φαινόταν πως περιείχε ένα σηµείωµα», λέει σήµερα ο Ντανίλ. Το άνοιξεπροσεκτικά –ήταν τυλιγµένο µεσελοφάν και καλά σφραγισµένο µε γάζα – και το πήγε στον πατέρα του, ο οποίοςκατά σύµπτωση γνωρίζει γερµανικά και µπόρεσε να του εξηγήσει το µήνυµα.

Χωρίς να χάσει χρόνο, οΝτανίλ έγραψε στον29χρονο σήµερα Φρανκ Ουζµπέκ, ο οποίος δεν πίστευε στα µάτια του όταν το έλαβε. Για την ακρίβεια, µε πολύ µεγάλη δυσκολίαθυµότανακόµη και κατά τη διάρκεια ποιου ταξιδιού είχε πετάξει το µπουκάλι στη θάλασσα. Είναι αδύνατο, υποστηρίζει, το µπουκάλινα άντεξε επί 24 χρόνια στονερό καιθεωρεί πιο πιθανό το ενδεχόµενο να ήταν κρυµµένο στην άµµο, όπου και βρέθηκε.

Από τη στιγµή που ο Φρανκ έλαβε το γράµµα επικοινωνεί τακτικά µε τονΝτανίλ µέσωΙντερνετ. Και δεσµεύεται πωςοπωσδήποτε θα τηρήσει την υπόσχεση να απαντήσει στον Ντανίλ µε γράµµα. «Είναι πραγµατικά µια θαυµάσια ιστορία. Και ποιος ξέρει; Ισως µια µέρα καταφέρουµε να συναντηθούµε και από κοντά».

πηγή: madata.gr
Σηµείωµα ταξίδεψε στις βόρειες θάλασσες επί 24 χρόνια Σηµείωµα ταξίδεψε στις βόρειες θάλασσες επί 24 χρόνια Reviewed by stoklari on 31.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.