Latest Tweets

About Me

Δημόσιο: Προσλήψεις με μέτρο και απολύσεις συμβασιούχων

Έκτακτα μέτρα-σοκ για εξοικονόμηση άνω των 5 δισεκατομμυρίων ευρώ θα επιβάλλει η κυβέρνηση, αρχής γενομένης από τον επόμενο μήνα, αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής».

Για να διασώσει από βέβαιο εκτροχιασμό τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2011 εξετάζονται ακόμη και μέτρα που θα επιταχύνουν τους
ρυθμούς μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο, καθώς η Τρόικα ασκεί ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση για περικοπές θέσεων εργασίας, ακόμη και μέσω απολύσεων.

Όπως αναφέρεται στο κύριο θέμα της εφημερίδας, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους, είναι πολύ πιθανό, από το δεύτερο εξάμηνο του 2011, ο κανόνας «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» να τροποποιηθεί και να γίνει «1 πρόσληψη για κάθε 7 αποχωρήσεις», με περαιτέρω περιορισμό των προσλήψεων και αύξηση των απολύσεων συμβασιούχων.

Στο πλαίσιο αυτό θα είναι απίθανη πλέον η απορρόφηση των εργαζομένων που χάνουν τις θέσεις εργασίας τους με μετατάξεις σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, οπότε η λύση των απολύσεων μονίμων υπαλλήλων θα είναι αναπόφευκτη.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι θα καταργηθούν και τα υπολείμματα του 13ου και του 14ου μισθού για 700.000 δημόσιους υπαλλήλους, ενώ προ των πυλών βρίσκονται πρόσθετες φοροεπιδρομές και δυσβάσταχτα χαράτσια για τα νοικοκυριά.

madata.gr
Δημόσιο: Προσλήψεις με μέτρο και απολύσεις συμβασιούχων Δημόσιο: Προσλήψεις με μέτρο και απολύσεις συμβασιούχων Reviewed by stoklari on 26.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.