Latest Tweets

About Me

Apple και Amazon στα δικαστήρια για το εμπορικό σήμα App Store


Apple και Amazon στα δικαστήρια για το εμπορικό σήμα App Store

Θέλοντας να μιμηθεί την επιτυχία της Apple και της Google, η Amazon άνοιξε online κατάστημα εφαρμογών για συσκευές Android, δίνοντάς του το πρωτότυπο όνομα «Appstore». Η Apple απάντησε με αγωγή για παραβίαση του εμπορικού της σήματος App Store.


«Ζητήσαμε από την Amazon να μην αντιγράψει το όνομα App Store επειδή αυτό θα προκαλέσει σύγχυση και παραπλάνηση των καταναλωτών» δήλωσε η εκπρόσωπος της Apple Κριστίν Χιούγκουετ.

Σύμφωνα με το κείμενο της αγωγής, η οποία κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, η Amazon παραβιάζει το εμπορικό σήμα App Store, για το οποίο η Apple έχει καταθέσει αίτηση κατωχύρωσης στις ΗΠΑ, η οποία ακόμα εκκρεμεί.

Όπως κι αν ονομαστεί τελικά, το κατάστημα της Amazon προσφέρει εφαρμογές για τα κινητά και τους υπολογιστές-ταμπλέτες που τρέχουν το δημοφιλές λογισμικό Android της Google. Ορισμένες προσφέρονται δωρεάν, ενώ άλλες διατίθενται για αγορά.

Σε αντίθεση με το κατάστημα App Store της Apple, το κατάστημα της Αmazon επιτρέπει στους χρήστες να δοκιμάζουν τις εφαρμογές πριν τις αγοράσουν.

Εφαρμογές για Android πωλούνται πάντως εδώ και καιρό στο Android Market της ίδιας της Google, το οποίο προσφέρει σήμερα 150.000 app.

Η Amazon θεωρεί ότι αυτή η πληθώρα εφαρμογών καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό χρήσιμων προγραμμάτων. Η εταιρεία θεωρεί ότι η εμπειρία της στο διαδικτυακό εμπόριο θα της επιτρέψει να διευκολύνει τους χρήστες στην έρευνα αγοράς για τις εφαρμογές.

Παραμένει άγνωστο πόσες εφαρμογές προσφέρει το Amazon Appstore στο ντεμπούτο του.
ΤΑ ΝΕΑ

Apple και Amazon στα δικαστήρια για το εμπορικό σήμα App Store Apple και Amazon στα δικαστήρια για το εμπορικό σήμα App Store Reviewed by stoklari on 22.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.