Latest Tweets

About Me

Βαραίνει ο φόρος αίματος στη Λιβύη




Συναντήσεις εκπροσώπου του ΟΗΕ με αξιωματούχους

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη Ιορδανός, Άμπντελ Ίλαχ Χατίμπ, είχε αργά χθες στο Τομπρούκ, στην ανατολική Λιβύη, μια πρώτη συνάντηση με την ηγεσία των αντικαθεστωτικών δυνάμεων της χώρας, αναφέρει ο ΟΗΕ σε σημερινή ανακοίνωσή του, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από την Τύνιδα όπου βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του οργανισμού, Μπαν Γκι Μουν.

Ο Χατίμπ, ο οποίος συναντήθηκε κυρίως με τον πρόεδρο του προσωρινού μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της Λιβύης, Μουστάφα Άμπντελ Τζαλίλ, «άκουσε τις απόψεις και τις θέσεις» των συνομιλητών του, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Οι αντικαθεστωτικοί «επανέλαβαν το αίτημά τους για την άρση της πολιορκίας που έχουν επιβάλλει οι λιβυκές κυβερνητικές δυνάμεις σε αυτές τις πόλεις και για μια άμεση κατάπαυση του πυρός εκεί».

Παράλληλα, κάτοικος της πόλης Ζιντάν, στη δυτική Λιβύη, δήλωσε ότι τουλάχιστον 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό σήμερα της πόλης αυτής από τις δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι.

«Οι δυνάμεις του Καντάφι βομβάρδισαν σήμερα το πρωί την Ζιντάν και σκότωσαν 10 με 15 ανθρώπους», διευκρίνισε ο Αμπντουλραχμάν.

«Μετά τον βομβαρδισμό αποσύρθηκαν από την ανατολική περιοχή της Ζιντάν. Πιστεύω ότι θέλουν να ανασυγκροτηθούν», προσέθεσε.

«Όμως δεν έχουν αποσυρθεί από τη βόρεια περιοχή. Εκεί υπάρχει ακόμη πολύ μεγάλος αριθμός στρατιωτών, οι οποίοι υποστηρίζονται από άρματα μάχης και διάφορα άλλα οχήματα. Η κατάσταση εδώ είναι άσχημη», κατέληξε.

Παράλληλα κάτοικοι της περιοχής Γεφρέν, νοτιοδυτικά της Τρίπολης, δήλωσαν ότι τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες και σήμερα σε αυτήν την περιοχή μεταξύ των αντικαθεστωτικών που την ελέγχουν και των δυνάμεων του λιβυκού καθεστώτος.

«Οι δυνάμεις του Καντάφι πραγματοποίησαν μια φονική επίθεση χθες και σήμερα στην περιοχή. Οι μάχες προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 9 ανθρώπων στη Γεφρέν και τον τραυματισμό πολλών», σημείωσε ο κάτοικος της πόλης.

«Αναμέναμε ότι η (διεθνής) συμμαχία θα εμποδίσει τα τάγματα του Καντάφι να προχωρήσουν προς αυτήν την περιοχή» που είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών, προσέθεσε ο ίδιος.

«Ελλείψει μιας επέμβασης της συμμαχίας, το καθεστώς θέλησε να ξαναπάρει γρήγορα τον έλεγχο της πόλης βομβαρδίζοντας την περιοχή και διαπράττοντας σφαγές κυρίως στη Γεφρέν», όπου εμπόδιζε επίσης οικογένειες να απομακρύνουν τους τραυματίες τους προς την Τυνησία, σημείωσε.

Η μεθόριος με την Τυνησία βρίσκεται σε απόσταση μερικών δεκάδων χιλιομέτρων από αυτήν την περιοχή.

«Έκοψαν το ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη. Οι περισσότερες οικογένειες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους. Χρειαζόμαστε βοήθεια», δήλωσε άλλος κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με τον οποίο «οι φυλές των Βερβέρων της Τζάντο, της Ζιντάν και της Γεφρέν ενώθηκαν με τις αραβικές φυλές για να δημιουργήσουν ένα μόνο μέτωπο που θα αντιμετωπίσει την επίθεση του Καντάφι. Ωστόσο οι δυνάμεις είναι δυσανάλογες».

newsbeast.gr
Βαραίνει ο φόρος αίματος στη Λιβύη Βαραίνει ο φόρος αίματος στη Λιβύη Reviewed by stoklari on 22.3.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.