Latest Tweets

About Me

10 «μυστικά» να χάσετε κιλά με την άνεση σας

Καταρχάς, είναι ευρέως γνωστό ότι για να χάσει κανείς τα περιττά κιλά το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να το πάρει απόφαση και δεύτερον, αν θέλει να δει πιο γρήγορα αποτελέσματα να συνδυάσει τη διατροφή του με λίγη άσκηση. Υπάρχουν, όμως, κάποια άλλα «μυστικά», τα οποία, εάν τα εφαρμόσετε θα δείτε ότι θα φτάσετε στον...
επιθυμητό σας στόχο πιο γρήγορα και χωρίς να το καταλάβετε. Πριν, λοιπόν, ακολουθήσετε το δεκάλογο της δίαιτας και της άσκησης, θα πρέπει να μυηθείτε στο πρώτο στάδιο, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο από το να αγαπήσετε τη ζυγαριά σας. Εάν ανήκετε σε αυτούς που αρνούνται να ανέβουν στη ζυγαριά, αν δεν αισθανθούν ότι έχασαν κάποια κιλά,σταματήστε το τώρα! Ο καλύτερος τρόπος να πετύχει μια δίαιτα είναι να γνωρίζεις το ακριβές σου βάρος, γιατί μόνο αν γνωρίζεις καλά που βρίσκεσαι μπορείς να χαράξεις το δρόμο που θες να πας.

1. Κρατήστε… ημερολόγιο!
Επειδή η δίαιτα δεν είναι αρκετή χωρίς άσκηση και επειδή είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποια είναι η φυσική δραστηριότητα μας, για να δημιουργήσουμε το καλύτερο διατροφολόγιο απώλειας βάρους, καλό θα ήταν να κρατάτε σημειώσεις σχετικά με την καθημερινή σας άσκηση. Οι περισσότεροι άνθρωποι υπερεκτιμούν τη διάρκεια και την ποιότητα της γυμναστικής προσπάθειας που καταβάλουν. Εάν το καταγράψετε, θα έχετε μια ειλικρινή εκτίμηση για την πρόοδό σας σε σχέση με τότε που ξεκινήσατε.

2. Το ταπεράκι θα γίνει «must»
Αποφύγετε να γευματίζετε σε εστιατόρια ή fast-food μαγαζιά. Η εστιατορική μερίδα ξεφεύγει κατά πολύ από την ποσότητα φαγητού που θα πρέπει να καταναλώσετε, ενώ συνήθως είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά.

Όταν μαγειρεύετε εσείς το φαγητό σας, ελέγχετε τα συστατικά του γεύματός σας και φυσικά καθορίζετε εσείς την ποσότητα φαγητού που λάβετε. Τι πιο υγιεινό! Αν σας φαίνεται πολύ δύσκολο να μαγειρεύετε καθημερινά, προσπαθήστε να το κάνετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έστω για αρχή.

3. Αλλάξτε τη ρουτίνα σας!
Αλλάξτε τα πράγματα που αποτελούν ρουτίνα για εσάς και το. στομάχι σας και ξεκινήστε πρώτα από τα μικρά, όπως για παράδειγμα όταν παίρνετε τον αγαπημένο σας latte καφέ μπορείτε να δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το πλήρες γάλα με ένα γάλα χαμηλό σε λιπαρά (1 ½ ή 2 %.) Και για όσους δε μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα, φάτε ένα μικρό σοκολατάκι, αντί να τσακίσετε ολόκληρη τη σοκολάτα!

4. Κάντε πιο υγιεινές επιλογές
Εάν όλη η παρέα θα βγει έξω για να γευματίσει και δε γίνεται να «λείπει» ο Μάης από τη Σαρακοστή, επιλέξτε ό,τι πιο υγιεινό μπορείτε, όπως μια σαλάτα. Και επειδή η σαλάτα μπορεί να γίνει πολύ «επικίνδυνη», δεν την φορτώνουμε ποτέ με ένα σωρό περιττές λιχουδιές, όπως μιξ τυριών, μπέικον, κρουτόν, αποξηραμένα φρούτα και άλλα. Για να μη γίνει η σαλάτα σας «βόμβα» λιπαρών και θερμίδων, επιλέξτε ένα βασικό υλικό, περιχύστε τη με τη μισή από τη σως της αρεσκείας σας και προτιμήστε λαχανικά χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες, όπως τα μανιτάρια και τις πιπεριές.

5. «Παρακολουθήστε» τα βήματά σας
Χρησιμοποιήστε έναν βηματομετρητή. Αυτό το τόσο μικρό και πρακτικό μηχανηματάκι με κόστος λιγότερο από 20 ευρώ μπορεί και καταγράφει τον αριθμό των βημάτων που κάνετε καθημερινά. Χρησιμοποιήστε το για να βγάλετε τον ημερήσιο μέσο όρο του βηματισμού σας και βάλτε στόχο να τον αυξήσετε, 100 βήματα για αυτήν την εβδομάδα, 200 για την επόμενη και ούτω καθ’ εξής. Αν και πολλοί ειδικοί συνιστούν τον αριθμό των 10.000άτων την ημέρα για καλή υγεία, αισθανθείτε ελεύθεροι να καθορίσετε εσείς τους στόχους που δουλεύουν καλύτερα για εσάς.

6. Μασήστε ελεύθερα
Κάντε την τσίχλα- πάντα χωρίς ζάχαρη- την καλύτερή σας φίλη. Μην το παρακάνετε, όμως, γιατί κάποιες τσίχλες ακόμη και sugar-free, περιέχουν γλυκαντικές ουσίες που αν ληφθούν σε υψηλές δόσεις μπορούν να διαταράξουν το στομάχι σας. Γιατί, λοιπόν, τσιχλόφουσκα; Γιατί είναι ικανή να δαμάσει το αίσθημα πείνας σας και να γλιτώσετε από ένα περιττό σνακ, plus η αίσθηση φρεσκάδας στο στόμα είναι πολύ καλύτερη από τη γεύση κρεμμυδιού, εάν προτιμήσετε τα πατατάκια.

7. Ένα μήλο/ αχλάδι/ μανταρίνι την ημέρα….
Για να μην αισθανθείτε μονοτονία και για να μη βαρεθείτε τη δίαιτά σας, προσπαθήστε να δοκιμάζετε και από ένα διαφορετικό φρούτο ή λαχανικό την εβδομάδα. Δεδομένου της ποικιλίας που συναντάμε σε αυτά τα είδη σε ένα τυπικό supermarket, αυτή η στρατηγική θα μπορούσε να αποτελέσει το αγαπημένο σας παιχνίδι για μήνες.

8. Πάρτε τον κατάλογο στο σπίτι σας!
Για όσους δεν είναι λάτρεις της μαγειρικής και αγαπούν πολύ να δοκιμάζουν νέες γεύσεις και να ανακαλύπτουν τα καινούργια ρεστοράν στην πόλη τους, αλλά θέλουν να αποκτήσουν ένα καλλίγραμμο κορμί, προτείνουμε να πάρουν το μενού για παραγγελίες από το σπίτι.

Με αυτόν τον τρόπο, προτού πάτε στο αγαπημένο σας εστιατόριο, θα μπορέσετε να επιλέξετε ανάμεσα στις πιο υγιεινές επιλογές του καταλόγου το ιδανικό μενού για εσάς. Αποφασίστε, λοιπόν, τι θα παραγγείλετε πριν πάτε για φαγητό και έτσι θα γλιτώσετε από τους πειρασμούς και από άλλες «αμαρτωλές» επιλογές.

9. Μικρό πιάτο… γεμάτο στομάχι!
Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι θέλουν να βλέπουν το πιάτο τους γεμάτο από φαγητό και άλλοι ότι δε θα ησυχάσουν αν δεν «καθαρίσουν» όλο το πιάτο τους. Αν ανήκετε σε μία από αυτές τις κατηγορίες, προτιμήστε ένα μικρότερο πιάτο που χωράει μικρότερη ποσότητα φαγητού και αισθανθείτε «χορτάτοι», τρώγοντας λιγότερο.

10. Μη μένετε ακίνητοι!
Αν παράλληλα με μια δραστηριότητα, όπως το να μιλάτε στο κινητό σας τηλέφωνο, κινηθείτε στο χώρο και δε βολευτείτε στον καναπέ σας, αυξάνετε τη φυσική σας δραστηριότητα και καίτε θερμίδες χωρίς καν να το καταλάβετε. Δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Ξεκινήστε να αλλάζετε μικρά και ασήμαντα πράγματα και θα δείτε αμέσως τη διαφορά.


http://www.enimerwsi.com/2011/04/10_08.html
10 «μυστικά» να χάσετε κιλά με την άνεση σας 10 «μυστικά» να χάσετε κιλά με την άνεση σας Reviewed by stoklari on 9.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.