Πασχαλινά κουλουράκια

Περιγραφή

Αυτά τα κουλουράκια είναι τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συστατικά:

  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. βούτυρο
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. αλάτι

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.
  3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Navigation

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.