Latest Tweets

About Me

Έφτιαχνε τη φωλιά της κοντά σε σπίτια














Η αρκούδα απομακρύνθηκε από την περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ

Μία θηλυκή αρκούδα με δύο νεογέννητα μικρά είχε τραβήξει εδώ και αρκετό καιρό την προσοχή των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος Τσοτυλίου Κοζάνης, αφού είχε φτιάξει της φωλιά της σε πολύ κοντινή απόσταση από τον οικισμό, γεγονός που την έκανε γρήγορα αντιληπτή από τους κατοίκους της περιοχής.

Μετά από επίσκεψη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης της Καλλιστώς στη περιοχή και σε συνεννόηση με το αρμόδιο δασαρχείο, δόθηκαν αρχικά αυστηρές οδηγίες ώστε να μην πλησιάζει κανείς τη φωλιά του ζώου και να μην την ταΐζουν. Η αρκούδα, παρά την φαινομενική της εξοικείωση με την ανθρώπινη παρουσία, είναι ένα άγριο ζώο και θα μπορούσε να αντιδράσει απρόβλεπτα και ιδιαίτερα σε περίπτωση που θα αισθάνονταν κίνδυνο για τα μικρά της. Παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις, ορισμένοι κάτοικοι συνέχιζαν να πλησιάζουν κοντά στη φωλιά της αρκούδας, δίνοντας της τροφή και προσπαθώντας να φωτογραφίσουν το σπάνιο θέαμα.

Αξιολογώντας την κατάσταση σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και κατόπιν σχετικής άδειας από τη Διεύθυνση Αισθητικών Δρυμών και Θήρας του ΥΠΕΚΑ και απόφαση του δασαρχείου Τσοτυλίου, οργανώθηκε τελικά επιχείρηση απομάκρυνσης του ζώου από την συγκεκριμένη περιοχή.

Αφού πρώτα το ζώο αναισθητοποιήθηκε, τοποθετήθηκε σε αυτό ραδιοκολλάρο προκειμένου η ομάδα να μπορεί να παρακολουθεί τις μελλοντικές μετακινήσεις του ζώου. Η αρκούδα μαζί με τα μικρά της απομακρύνθηκαν με ασφάλεια από τον οικισμό, χωρίς βέβαια να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αρκούδα να επιστρέψει στην περιοχή αυτή ή σε κάποιον άλλον οικισμό.


πηγή: newsbeast.gr
Έφτιαχνε τη φωλιά της κοντά σε σπίτια Έφτιαχνε τη φωλιά της κοντά σε σπίτια Reviewed by stoklari on 13.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.