μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φυλλικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και η πρόσφατη έρευνα του επιστήμονα Zhen-Yu Chen, ο οποίος μαζί με την ερευνητική του ομάδα απέδειξε ότι η κατανάλωση μήλων επέκτεινε τη διάρκεια ζωής των πειραματόζωων κατά 10%.
Βάσει της μελέτης τους, η οποία δημοσιεύτηκε στο «Journal of Agricultural and Food Chemistry» υπάρχουν επιβλαβείς ουσίες που παράγονται στο σώμα και ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Οι ουσίες αυτές προκαλούν ανεπιθύμητες αλλαγές, οι οποίες, πιστεύεται, ότι συμμετέχουν στη διαδικασία γήρανσης και ευθύνονται για σωρεία ασθενειών.
Ωστόσο, ουσίες που είναι γνωστές ως αντιοξειδωτικά δύνανται να καταπολεμήσουν την εν λόγω βλάβη. Φρούτα και λαχανικά, ιδιαίτερα αυτά που έχουν έντονα χρώματα, όπως οι ντομάτες, το μπρόκολο, τα βατόμουρα, και τα μήλα είναι εξαιρετικές πηγές αντιοξειδωτικών.
Προηγούμενες μελέτες είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ένα μήλο θα μπορούσε να επεκτείνει τον μέσο όρο ζωής. Στην παρούσα έκθεση, ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μήλα όχι μόνο παρέτειναν τον μέσο όρο ζωής, αλλά βοήθησαν τα πειραματόζωα να διατηρήσουν την ικανότητά τους να περπατούν, να σκαρφαλώνουν και να κινούνται.
πηγη: mednutrition.gr
Ένα μήλο την ημέρα…
Reviewed by stoklari
on
2.4.11
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια: