Latest Tweets

About Me

Το «κύκνειο άσμα» του ανταγωνιστή του CERN




Ενδείξεις για σημαντική ανακάλυψη

Τα «ίχνη» ενός άγνωστου μέχρι σήμερα υποατομικού σωματιδίου ή ακόμα και μιας εντελώς νέας δύναμης στη φύση διερευνούν οι φυσικού του αμερικανικού επιταχυντή Tevatron του Εργαστηρίου Fermilab, έξω από το Σικάγο, του μεγάλου «ανταγωνιστή» του ευρωπαϊκού επιταχυντή του CERN.

Αν οι υποψίες επιβεβαιωθούν, τότε θα πρόκειται για ένα θριαμβευτικό «κύκνειο άσμα» του αμερικανικού επιταχυντή, ο οποίος πρόκειται να «βγει στη σύνταξη» έως το φθινόπωρο, λόγω έλλειψης χρημάτων. «Αν αποδειχτεί πραγματική, θα αποδειχτεί η σημαντικότερη ανακάλυψη στη Φυσική εδώ και μισό αιώνα», δήλωσε ο θεωρητικός φυσικός Κρίστοφερ Χιλ, του Fermilab.

Μια πιθανή εξήγηση, για την παρατηρούμενη «ανωμαλία» στα δεδομένα των παρατηρήσεων, είναι ότι αποτελεί ένδειξη για μια νέα και απροσδόκητη εκδοχή του «μποζονίου του Χιγκς», το οποίο αναζητείται εναγωνίως και από τον επιταχυντή του CERN. Πρόκειται για ένα -μέχρι στιγμής υποθετικό- σωματίδιο, που προσδίδει μάζα στα άλλα υποατομικά σωματίδια και καθιστά συνεκτικό το Καθιερωμένο Μοντέλο της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων.


newsbeast.gr
Το «κύκνειο άσμα» του ανταγωνιστή του CERN Το «κύκνειο άσμα» του ανταγωνιστή του CERN Reviewed by stoklari on 6.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.