Latest Tweets

About Me

Προσλήψεις μέσω Facebook



Μετά τις απολύσεις, μέσω... facebook γίνονται πλέον και οι προσλήψεις!

Σύμφωνα με έρευνα πάνω από τις μισές επιχειρήσεις από τη στιγμή που θα πάρουν το βιογραφικό του ενδιαφερόμενου εργαζόμενου κάνουν log in στην γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και… ξεψαχνίζουν τα σχόλια που έχει κάνει κατά καιρούς πάνω σε διάφορα θέματα.



Βάση του χαρακτήρα που θα διαμορφώσουν οι interviewers από τα σχόλια κρίνουν αν ο εργαζόμενος κάνει για τη δουλειά και αν «κοινωνικά» έχει θέση μέσα στην εταιρία! Όπως γίνεται αντιληπτό το facebook έχει πάρει το ρόλο ένα παγκόσμιου «μεγάλου Αδερφού», με μία πλήρη τράπεζα δεδομένων για το εκάστοτε άτομο, άκρως αξιοποιήσιμη από τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο.


Προσλήψεις μέσω facebook λοιπόν κάνει το 54,6% των επιχειρήσεων και οι ειδικοί προειδοποιούν τους χρήστες να είναι πολύ προσεκτικοί με τα σχόλια που κάνουν, αφού μία και μόνο… λάθος παρατήρηση μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα οδυνηρή γι αυτούς στο μέλλον.


Η έρευνα αναφέρει επίσης ότι το 54% των Ελληνόπουλων ηλικίας 9 με 16 ετών έχουν ήδη λογαριασμό σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 12% έχει ορατά τα στοιχεία της διεύθυνσης κατοικίας, αλλά και του τηλεφώνου του.


Να σημειώσουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο ο Έρικ Σμιτ, πρόεδρος της Google, είχε δηλώσει στην «Wall Street Journal» ότι πολλοί νέοι στο μέλλον θα αναγκαστούν να αλλάξουν το όνομά τους, προκειμένου να προστατευτούν από τα σχόλια και τα «like» τα οποία τους εκθέτουν.


Από την άλλη, ο Ντίλαν Σαρπ, στέλεχος της οργάνωσης προστασίας της ιδιωτικότητας Big Brother Watch, λέει: «Δείξτε μας 14 φωτογραφίες σας και μπορούμε να βρούμε όλα τα στοιχεία σας. Νομίζετε πως δεν έχετε 14 φωτογραφίες στο ίντερνετ; Έχετε στο facebook!».

ΔΙΑΦΟΡΑ

 

xodrobizeli.gr
Προσλήψεις μέσω Facebook Προσλήψεις μέσω Facebook Reviewed by stoklari on 27.4.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.