Latest Tweets

About Me

Πανελλαδικές 2011 με θέματα για καλά διαβασμένους


Πανελλαδικές 2011 με θέματα για καλά διαβασμένους


Θέματα για καλά διαβασμένους επιφύλασσε η δεύτερη αλλά και η τρίτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων, κατά την οποία οι υποψήφιοι διαγωνίστηκαν στα γενικής παιδείας μαθήματα της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Ιστορίας και της Βιολογίας και στα Μαθηματικά και Λογοτεχνία σήμερα Δευτέρα.


Μάλιστα, τα θέματα ήταν δυσκολότερα από τα περσινά, όπως σημειώνουν οι αντίστοιχες επιστημονικές ενώσεις, με μόνη εξαίρεση τη Βιολογία. Πιο συγκεκριμένα, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών θεωρεί ότι τα θέματα της Φυσικής «δεν είναι προσαρμοσμένα στο πνεύμα ενός μαθήματος γενικής παιδείας», αφού είναι στραμμένα σε υπολογιστική κατεύθυνση και απαιτούν ιδιαίτερη εμπειρία και ικανότητες στον συνδυασμό μαθηματικών σχέσεων και εκτέλεσης υπολογισμών.

Για «σαφώς δυσκολότερα» θέματα Μαθηματικών σε σχέση με τα περσινά κάνει λόγο και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, προσθέτοντας ότι φέτος δεν υπήρξε κλιμάκωση του βαθμού δυσκολίας, ούτε στα πλαίσια του ίδιου θέματος ούτε σε διαφορετικά θέματα. Σχολιάζοντας τα θέματα της Ιστορίας η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων αναφέρει ότι παρουσιάζουν δυσκολίες στο περιεχόμενό τους, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στην απομνημόνευση και δεν αφήνουν περιθώρια στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των υποψηφίων.

Αντίθετα, η Πανελλήνια Ενωση Βιοεπιστημόνων θεωρεί πως τα φετινά θέματα της Βιολογίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας και αναδείκνυαν την κριτική και συνδυαστική ικανότητα των υποψηφίων περισσότερο απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Οι πανελλαδικές συνεχίζονται σήμερα με την εξέταση των δύο πρώτων μαθημάτων κατεύθυνσης, της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και των Μαθηματικών.
Και το μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας (Θεωρητικής Κατεύθυνσης) και των Μαθηματικών (Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης) ήταν για καλά διαβασμένους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση οι ερωτήσεις και τα θέματα, όπως σχολιάζουν υποψήφιοι και καθηγητές, είναι περισσότερο απαιτητικά από πέρυσι.
Τα θέματα χαρακτηρίζονται από μία κλιμακούμενη δυσκολία εξαιτίας της οποίας μόνο οι πολύ καλά διαβασμένοι μπορούν να αριστεύσουν.
Τα μαθηματικά στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης ήταν αυξημένων απαιτήσεων. Συγκεκριμένα, όπως είπαν οι υποψήφιοι, ήταν σαφώς δυσκολότερα από πέρυσι, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν ότι απαιτούσαν πολύ χρόνο για την απάντησή τους.
Στην Λογοτεχνία η εξεταστική επιτροπή επέλεξε Διονύσιο Σολωμό και την Επτανησιακή Σχολή, ενώ οι ερωτήσεις ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας.
Απευθυνόταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους και ψύχραιμους υποψηφίους.

πηγή: madata.gr
Πανελλαδικές 2011 με θέματα για καλά διαβασμένους Πανελλαδικές 2011 με θέματα για καλά διαβασμένους Reviewed by stoklari on 16.5.11 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα κείμενα που εμφανίζονται Sto klari ανήκουν αποκλειστικά στους συγγραφείς τους,
(οι πηγές δηλώνονται κάτω από κάθε κείμενο)
και εκφράζουν τις απόψεις τους
και όχι τις απόψεις του blog Sto klari ή των δημιουργών του.
Δεν υιοθετούμε καμία άποψη, απλώς τις αναμεταδίδουμε αναφέροντας την πηγή





Αν πιστεύετε ότι κάποια ανάρτηση του blog σας θίγει η σας προσβάλει επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας.


Από το Blogger.